Düzce’de sel yaraları sarılmaya çalışılıyor

DüzceSonHaber

10.07.2021 - 20:02
Haber Merkezi

Düzce’de geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen ve Cumayeri, Akçakoca, Çilimli ilçelerinde etkili olan yağmur yağışı sonrası meydana gelen sel felaketinin ardından bölge halkı sel yaralarını sarmaya çalışırken, çöken yollar da yeniden yapılarak köyle arasında ki ulaşımın sağlanmaya çalışılıyor.

Düzce’de geçtiğimiz Çarşamba günü yağan yağmur sonrası Cumayeri ilçesine bağlı Mısırlık, Akçakoca ilçesinde bağlı Esmahanım, Dilaver ile Çilimli ilçesine bağlı Kırkharman köylerinde vatandaşlar zarar gördü. Sel suları evlere zarar verdiği gibi köyler arası bağlantıyı sağlayan yolların da çökmesine neden oldu. Yağışların etkisini kaybetmesi ve sel sularının çekilmesiyle birlikte bölgeye İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri gönderilerek zarar gören yolların yeninden yapılması ve köyle arası ulaşımın sağlanması için çalışmalar başlatıldı. Büyük ölçüde doldurulan yollardan tekrar ulaşım sağlanmaya başladı.

Diğer yandan selde evleri ve araçları zarar gören vatandaşlarda temizlik çalışması yapmaya başladı. Cumayeri ilçesine bağlı Mısırlık köyünde aracı sel sularına kapılarak sürüklenen Hüseyin Göç, suların çekilmesiyle aracını çamurdan çıkararak temizlemeye başladı. Yine Göç ailesinin zarar gören evinde de temizlik çalışmaları başladı. Hüseyin Göç, 2019 yılında da selden etkilendiğini ifade ederek “Ben bu felaketi 2019 yılında da yaşadım. 2019 yılında da aynı zararı gördüm. Şimdi daha büyük zarar gördüm. Büyük bir sel beklediğimiz yoktu. Ama ansızın oldu. Ne var ne yok süpürdü gitti. 40 petek arım da gitti. Bütün beyaz eşyalarım, evimin parkesi gitti” dedi.

Akçakoca Dilaver Köyü’nde de çöken yollar yeniden yapılırken, dere yatağı DSİ ekiplerince açılmaya başladı. Köy sakinlerinden Nizamettin Özdemir “Akşam üstü 8-9 gibi başladı. 3 gün sürdü. Bugün anca hava açtı. Buraları deniz gibiydi. Eve kadar sular geldi. 2-3 metre derinliğinde yeri kazdı ve aldı gitti. Demir kapılarımız, avlularımız gitti. Daha önceki selde de aynısı oldu” dedi.

 

 

 


Editör: T. Solmaz
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.