Elektrik faturasını gören muhtar çileden çıktı

DüzceSonHaber

Elektrik faturasını gören muhtar çileden çıktı
2.02.2022 - 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
1

Son yapılan zamlardan sonra rekor düzeyde gelen elektrik faturaları Yeni Taşköprü Muhtarı Hüseyin Gür’ü çileden çıkardı. Köye su vermek için kullanılan motopomplar nedeniyle fazla gelen elektrik faturası köyde de su fiyatlarının yükselmesine neden olacak.

Son dönemde elektrik faturalarının yüksek gelmesi tüm vatandaşları çileden çıkardı. Son olarak Yeni Taşköprü Köyü muhtarlığına 17 bin 934 lira elektrik faturası geldi. Köye su veren motopompların kullanılması nedeniyle elektrik faturası fazla gelince köy muhtarı Hüseyin Gür çileden çıktı.  

Fazla gelen elektrik faturasına tepki gösteren Gür “Bir  milletin üzerine bu kadar yük bindirilmez, önce elektriğe 4 yılda yüzde 774 zam yapıp, sonrada çıkıp bir bakan az yakan az ödeyecek gibi cümle kuruyor, içme suyu şebekesine su sağlayan bir motopompun elektriği nasıl az kullanılıyor merak ettim. 4 yıl içinde arızalarda ve tamiratlarda yükselen fiyatları daha hesaba bile katmıyorum. 2021 yılı içinde sırf bozulan motopomp, arıza ve tamir bakımı 50 Bin TL civarında, hiç kimsenin hakkı değil benim köyümün halkına bu kadar yük bindirmesi. Trol hesaplara harcayacağınız paraları kesseniz bazı şeylere bu kadar zam yapmanıza gerek kalmaz” dedi.


Editör: A. Gölge