İş insanı triportör hediye etti, 'Gül' emekliye ayrıldı

DüzceSonHaber

15.03.2022 - 10:04
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce’de, 'Gül' isimli atı yorulunca arabayı kendisi çeken Tarık Tok'a, hayırsever iş insanı tarafından elektrikli triportör hediye edildi. Çok mutlu olduğunu ve 'Gül'ü emekliye ayıracağını söyleyen Tok, "Artık rahat edecek. Ölene kadar bakacağım" dedi.

Rıhtım Caddesi'nde atı arkaya bağlayıp, arabayı kendisi çeken kişiyi cep telefonu kamerasıyla görüntüleyenler, bu anları sosyal medyada paylaştı. Arabayı çeken kişinin, Ağa Mahallesi'nde yaşayan, hurdacılık ve kağıt toplayıcılığı yapan Tarık Tok olduğu ortaya çıktı. Tok'un baba yadigarı 'Gül'e sevgisi ise takdir topladı.

Görüntülerin ardından Türkiye Jokey Kulübü ve at çiftliği sahipleri, 'Gül' için yem ve bakım desteği verdi. İstanbul'dan da ismini vermek istemeyen hayırsever, 'Gül'ün emekliye ayrılması için Tarık Tok'a elektrikli triportör hediye etti. İş insanı adına anahtarı Tok'a teslim eden Hasan Ocak, "İstanbul'dan hayırsever ve hayvansever bir iş insanımız görmüş. Hediye olarak gönderdi. Atın yaşlı oluşuna üzülerek gönderdi. Hayırlı olsun, ağabeyimizin hayrını Allah kabul etsin" dedi.

Çok mutlu olduğunu ve 'Gül'ü emekliye ayıracağını söyleyen Tarık Tok ise "Allah arkadaşlardan razı olsun. Gelenden, gidenden Allah razı olsun. Şimdi atı emekliye ayıracağım. Hamlamasın, diye 1 gün yürütürüm, 10 gün yatar. Artık rahat edecek. Bakacağım; arpası, yoncası, suyu önünde olacak. Ölene kadar bakacağım. Emektar. Çocuğum gibi seviyorum" diye konuştu.

Yeni aracıyla mahallesinde tur atan Tarık Tok, hurdaları bu araçla toplayacağını söyledi.


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz