Düzce 99 Arama - Kurtarma ekibi İstanbul'da Düzce'yi temsil etti

DüzceSonHaber

Düzce 99 Arama - Kurtarma ekibi İstanbul'da Düzce'yi temsil etti
23.05.2022 - 17:39
Kaynak: Haber Merkezi

İstanbul’da AFAD koordinasyonunda deprem tatbikatı yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı tatbikatta Düzce adına katılan Düzce 99 Arama Kurtarma Ekibi disiplinli çalışması ve koordinasyonu ile dikkat çekti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuna İstanbul’da ’Ulusal Düzey Tahliye, Yerleştirme ve Planlama Tatbikatı’ gerçekleştirildi. Tatbikat, merkez üssü Adalar olan 7,5 büyüklüğündeki Deprem senaryosuyla yapıldı. Tahliye, kurtarma ve yerleştirme kapasitesi, binlerce personelle test edildi. Tatbikatta devreye alınan ’AFAD Anlık Görüntü Aktarım Sistemi’ ile afet alanının tüm boyutlarını hemen görmek ve anlık müdahalede bulunabilmek üzere araç ve yaka kameraları, JİKU, İHA, dron, helikopter, Yıldız haberleşme görüntüleri ile kent güvenlik kamera görüntüleri kullanıldı.

Düzce’yi Düzce 99 Arama Kurtarma ekibi temsil etti

Düzce’de kurulan ve tüm profesyonel eğitimlerini tamamlayan Düzce 99 Arama Kurtarma Ekibi İstanbul’da yapılan tatbikatlara katıldı. Disiplin ve koordinasyon konusunda dikkat çeken Düzce 99 Arama Kurtarma ekibi, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere bir çok ismin dikkatini çekti. Düzce’de yaşanan depremlerin ardından kurulan gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin önemi bir kez daha anlaşılırken, Düzce 99 Arama Kurtarma ekibi Düzce’yi en iyi şekilde temsil etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbulda deprem tatbikatını inceledi

Tatbikat kapsamında 5 bin çadır kapasiteli geçici barınma merkezlerin kurulumu için alanlar hazır hale getirildi. Bu alanlarda 2 bin çadırın kurulumu tamamlandı. Geçici barınma merkezlerinde yönetim birimleri, psikososyal destek, ibadethane, yemekhane ve çocuk dostu alanlar gibi sosyal yaşam üniteleri de yer aldı. 18 farklı noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen tatbikatı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da takip etti. Önce Kağıthane’deki AFAD merkezine giden Soylu, burada tatbikat ile ilgili brifing aldı. Soylu daha sonra Sadabat Hasbahçe mesire alanında yıkılan binada afetzede kurtarma çalışmalarını izledi.

Bakan Soylu tatbikat alanında yaptığı açıklamada, "Türkiye Afet Müdahale Planının son halini değiştiriyoruz. Türkiye’de 81 ilde il afet risk azaltma planını tamamladık. 2025 yılında planlaması gereken bir şeydi. Kahramanmaraş’tan başladık. Türkiye Afet Risk Azaltma planı bir taraftan devam ediyor. Bizim 3 planımız var. Afet öncesinde yapacaklarımız, afet anında yapacaklarımız, sonrasında yapacaklarımız adı altında 3 planımız var. İlk 2’si bitti. 3.’sü de bu yıl bitmiş olacak" dedi.

  


Editör: D. Son Haber