Düzce panikte çocukların çarşaflı kişiler tarafından kaçırıldığı doğru mu?

DüzceSonHaber

Düzce panikte çocukların çarşaflı kişiler tarafından kaçırıldığı doğru mu?
4.06.2022 - 12:04
Güncelleme 4.06.2022 - 12:05
Kaynak: Haber Merkezi

Sosyal medyada son dönemde Düzce’de ki çocukların çarşaf giyen kişiler tarafından kaçırılmak istediği yönünde ki paylaşımlar Düzcelilerin paniğe kapılmasına neden oldu. Ancak üst düzey emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre bu tip kaçırma yada kaçırmaya teşebbüs olayı yaşanmadığı öğrenildi.

Düzce’de son dönemde sosyal medyada yayılan ve il genelinde paniğe neden olan söylenti hem aileleri hem çocukları paniğe sevk etmeye başladı.

İddiaya göre şehir merkezinde çarşaflı bir kadın 11 yaşında ki paten süren bir kızı kaçırmaya çalıştı. Ama kız yere düştüğü için kızı kaçıramadılar. Kaçırılmaya çalışan kız ise kendisini kaçırmaya çalışan otomobil içerisinde 3 kız çocuğunun kanlar içinde olduğunu söyledi. Kendisini kaçırmak isteyen aracın ise 16 JNM 68 plakaya sahip olduğunu bildirdi.

Ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Üst düzet emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre bu yönde şikayet olmadığı gibi yapılan incelemelerde bu tip bir kaçırmaya teşebbüs olayının yaşanmadığı bununla birlikte trafikte 16 JNM 68 plakalı bir aracın tescilinin de bulunmadığı bildirildi.

Diğer yandan paylaşımı yaparak halkı paniğe sevk eden sosyal medya hesabının tespit edilerek hakkında adli soruşturma başlatılacağı öğrenildi.  


Editör: D. Son Haber