Kayıp operatörü arama çalışmaları devam ediyor

DüzceSonHaber

Kayıp operatörü arama çalışmaları devam ediyor
1.07.2022 - 12:57
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce’de 28 Haziran Salı günü sabaha karşı Üçköprü Köyü köprüsünde çalışma yaparken sel sularına kapılarak kaybolan iş makinesi operatörü Okan Bayrak’ın aranmasına devam ediliyor.

Düzce’de etkili olan sağanak yağış ile birlikte meydana gelen sel sonrası Üçköprü Köyü köprüsünün ayaklarına takılan odun parçaları ve benzeri atıklar köprü ayaklarını tıkayınca bölgede su taşkını meydana gelmiş ve İl Özel İdaresi’nde görevli iş makinesi operatörü bölgede köprü ayaklarında yaptığı temizlik çalışması sırasında sel sularına kapılarak kayıplara karışmıştı. Aradan geçen 4 gün içerisinde sadece Okan Bayrak’ın kullandığı iş makinesi suyun altından çıkarıldı.

Ekipler özellikle iş makinesinin bulunduğu alanda aramaları yoğunlaştırmalarına rağmen, sel sularının çekilmesiyle birlikte oluşan balçık arama çalışmalarını zorlaştırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Düzce ziyaretinin ardından 105 kişi olan arama kurtarma ekiplerinin sayısı Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD, polis su altı kurtarma, Düzce 99 Arama ve Kurtarma Ekibi ile diğer gönüllü arama ekiplerinin katılımıyla 200’e çıkarıldı.

Ekipler sayılarının artmasıyla arama çalışmalarını iş makinesi ile Okan Bayrak’ın kayıp olduğu alandan çıkarak Asar Deresi boyunca yapmaya başladılar. Gruplara ayrılan ekipler Kaynaşlı’dan, Düzce şehir merkezindeki Fevzi Çakmak Mahallesi’ne kadar olan alanda bölge bölge aramalarına devam ediyorlar. Çalışmaların dördüncü gününde kayıp Okan Bayrak’a ait bir bulguya rastlamaya çalışan ekipler Asar Deresi içerisini didik didik arıyorlar.


Editör: D. Son Haber