Örnek esnaf iş yerinin kapılarını durumu olmayanlara açtı

DüzceSonHaber

Örnek esnaf iş yerinin kapılarını durumu olmayanlara açtı
6.07.2022 - 14:16
Kaynak: Haber Merkezi

 

Kendisine ait mütevazi iş yerinde erkek ağırlıklı kıyafet satan Fikret Eski isimli esnaf, Kurban Bayramı öncesi iş yerinin kapılarını gariban ve durumu olmayan vatandaşlara açarak, bayramlık alışverişlerinin tamamen ücretsiz olarak tamamlanması için karar aldı.

Burhaniye Mahallesi Düzce İl Müftülüğü karşısında bulunan mütevazi iş yerinde erkek kıyafeti satan Fikret Eski, Kurban Bayramı öncesi durumu olmayan ve yardım alamayan vatandaşları düşünerek iş yerinin kapılarını açtı. Eski, durumu olmayan ve bayram öncesi kıyafet alamayan özellikle yaşlı vatandaşlara piyasa değeri yüksek kıyafetleri ücretsiz vermeye başladı.

Esnaf Fikret Eski, kendisinin de zor şartlarda büyüdüğünü ve o günleri düşünerek ücretsiz kıyafet dağıtmayı istediğini belirterek “Ben çok gariplikten geldim. Bize annemiz kara lastik alıyordu. Biz onu yastığımızın altında saklıyorduk. O günlerimi düşündüm. İçimden bir niyet geldi. Çoluk, çocuğuna kıyafet alamayan, ayakkabı alamayan oluyordu. Özellikle yaşlı amcalara kıyafet alamayanlar gelsin dedim. İş yerim küçük ve burada bütün gördüklerinden ücretsiz alabilirler. Çok kişi gelmeye başladı. Çok kişi dua etti. Bir dua benim için trilyondan değerli. Esnaf olarak sıkıntı çekiyoruz ama önceden hiç yoktu. Ben yoktan var ettim. Çalışa, çalışa kendi tırnaklarımla buraya kadar geldim. Verende Allah alanda Allah. Bizede bölüşmek düşer. Bir çok kişi mutlu olur, dua ederse bize yeter” dedi.


Editör: D. Son Haber