Murat Gülmez’den su açıklaması

DüzceSonHaber

Murat Gülmez’den su açıklaması
7.07.2022 - 10:48
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Belediyesi meydana gelen sel felaketinden dolayı yaşanan su sıkıntısını kısa sürede çözerek 3 gün gibi kısa sürede alternatif isale hattı oluşturarak arıtılan suyun yüzde 50’sini Düzcelilerin hizmetine sundu. Yüzlerce personel uyumadan onlarca araçla yeni hattı yaparak kentin su ihtiyacını önemli ölçüde karşıladı. İlave hat ile birlikte kısa süre içerisinde sistem tam kapasite çalışacak ve suyla ilgili problem ortadan kalkacak.

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, selde tamamen yok olan ana içme suyu regülatörünün alternatifini yaparak kentin su sıkıntısını kısa sürede önemli ölçüde çözdü. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün koordinesinde kısa süre içinde kriz merkezini oluşturan ve hasar tespitini yapan konusunda tecrübeli ekipler, kente yeniden su vermek için canla başla çalıştı.

REGÜLATÖRE GİDEN YOL SELDE ÇÖKTÜ

Düzce Belediyesinin tecrübeli müdürlerinden olan Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez yaşanan süreçte kentin suya tekrar kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti. Su alma yapısı olan regülatörün 4 kilometrelik kısmının tamamen sel sularına kapıldığına dikkat çeken Gülmez, “ Regülatör ve su taşıyan suyu taşıyan bağlantıların 4 kilometrelik kısmı tamamen sel sularına kapılıp yok olmuştu. Bu da kente verebileceğimiz bir damla suyumuz olmadığı anlamına geliyordu. Regülatörü onarmak gibi bir imkanımız da olmadı çünkü regülatöre giden yol da sel sularıyla yok olmuştu” dedi.

3 SAATTE ŞANTİYE KURULDU

“İki yöntem vardı. Biri su taşıma ile kentin su ihtiyacını karşılamak diğeri de alternatif bir hat çekmekti. Ancak 200 bin nüfuslu bir şehrin su ihtiyacını kaç gün kaç tankerle karşılanır ve bu yeterli olacak mı? Bu gerçekten büyük bir sıkıntıydı. Bunu öngördüğümüz için hemen B planını devreye aldık” diyen Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, “ 6 kilometrelik isale hattımızın 4 kilometrelik kısmı zarar görmüştü. Arıtma tesisimize kadar olan 2 kilometrelik hattımız sağlamdı. Bu hattımıza uygun bir bölgeden terfi istasyonu yapma kararı aldık. Bu terfi istasyonlarının hesaplarını yaptık, su tutma havuzlarını ve su alma ünitemizi oluşturduk. Bunlarla ilgili malzeme ihtiyacımızı en kısa zamanda çözdük. Vardiyalı şekilde 150 personelimiz ile birlikte selden 3 saat sonra şantiyemizi kurduk ve çalışma alanımıza girdik” ifadelerinde bulundu.

ARITILMIŞ SUYUN YÜZDE 50’Sİ HATTA VERİLDİ

3 gün gibi kısa bir sürede Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün özverili ve bağlantılarıyla 600’lük çelik boruları, pompa ve trafo sistemlerini tedarik ettiklerinin altını çizen Gülmez, “ Düzce’nin ihtiyacı olan suyu yüzde 50’nin biraz üzerine geçtiği gibi arıtma tesisimize gönderdik. Suyu arıtarak içilebilir hale getirip suyu verdik. saatte 2 bin 500 metreküp saatlik bir ihtiyacı olan 200 bin nüfuslu bir şehirde 1.600 metreküp saatlik su tedarik edebildik. O suyu arıtıp vermek de bir süreçtir” dedi.

 

YENİ HAT SIRA SÜREDE DEVREYE ALINACAK

Düzcelilerin su alma yapısının tamamen yok olduğunu göz önünde bulundurmalarını rica eden Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, üç gün içinde bir damla su yokken suyu tedarik ettiklerini belirtti. Ekiplerin herhangi bir sorun olduğunda anında müdahale ederek sıkıntıyı bertaraf edeceğini de söyleyen Gülmez, “ Yeni hattın borularının kaynak işlemleri yapılıyor. Kısa süre içerisinde  Düzce’mizin ihtiyacı olan suyun tamamını halkımıza ulaştıracağız. Bu konuda bir daha sıkıntı yaşatmayacağız” ifadelerinde bulundu.

BAYRAMDA 10 SAAT ARADAN SONRA ÇALIŞMAYA DEVAM

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, Kurban Bayramının birinci günü 10 saatlik bir ara vereceklerini ardından yeniden sahada yeni hatların yapılması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yıkılan yolun yapılmasıyla birlikte yeni tedarik edilen boruları döşeyeceklerini ve böylelikle ana regülatör ile birlikte terfi istasyonunun birlikte çalışarak su sıkıntısını ortadan kaldıracağını belirten Gülmez, “Nöbetler haricinde 10 saat kadar bayramlaşmamızı yapıp tekrardan regülatörde ana içme suyu hattımızı tamir edip kalıcı çözüm için çalışacağız” diye konuştu.


Editör: D. Son Haber