Gama iplik Düzce’nin sularını böyle kirletiyor

DüzceSonHaber

13.07.2022 - 18:13
Güncelleme 13.07.2022 - 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Gümüşova OSB’de bulunan Gama İplik Fabrikası’ndan sızan atık sular Düzce’nin derelerine karıştığı gibi vidanjörlerle derelere dökülüyor.

Gümüşova OSB’de faaliyet gösteren ve son dönemde gündeme gelen Gama İplik Fabrikası’nın Düzce’ye verdiği zarar görüntülerle ispatlandı. Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğünden Gama İplik Fabrikası’na gönderilen yazıda atık suların derelere deşarj edildiğinin tespit edildiği ve konuyla ilgili bilgi verilmesi istendi.

Ancak aradan geçen zaman içerisinde firma Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne cevap vermedi. Düzce’nin sularını kirleten firmada ciddi ölçüde cezai işlem uygulanacağı bildirilirken, defalarca uyarı yapılmasına rağmen aynı uygulamanın devam ettiği ve atık zehirli atıkların derelere dökülmesine devam edildi.

TSO açıklama yaptı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada ise “İlgili firmanın kimyasal atıkları maalesef zaman zaman tüm uyarılara rağmen ciddi tehditler oluşturmakta ve Melen havzasına zarar vermektedir. Konu ile ilgili OSB yönetimi çevre konusunda hassas davranmış fakat firma yapılan resmi yazışmaların hiçbirini dikkate almamıştır. Yapılan deşarj (döküm)  Melen üzerindeki rafting turizmini olumsuz etkilemiş ve günlerce sporcuların rafting yapması mümkün olamamış, rezervasyon iptallerine sebep olmuştur. Melen çayı aynı zamanda İSKİ havzası konumunda İstanbul’a içme suyu sağladığı ve dökülen atıklardan dolayı Melen çayı kirletilmiştir. Bu durum Düzce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce ve İski Raporları ile tespit edilmiştir” denildi.  


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz