Düzce TSO yönetimi iddialara cevap verdi

DüzceSonHaber

Düzce TSO yönetimi iddialara cevap verdi
13.07.2022 - 18:39
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Ticaret ev Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Gümüşova OSB’deki bir firmanın yatırımının engellendiği yolundaki iddialara yanıt verdi.

TSO Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firmanın mağdur edildiğine yönelik Odamız ve yöneticilerimiz hakkında yerel bir medya kuruluşunda gündeme getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

TSO açıklamasında, Gama İplik firmasının altyapı katılım bedelini zamanında ödemediği ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği belirtilerek, bundan dolayı 15.000 m2’lik ilave arsa tahsisinin Gümüşova OSB yönetimi tarafından uygun görülmediği ifade edildi.

Düzce Gümüşova OSB sınırları içerisinde altyapı çalışmaları devam ederken, Gama İplik firması mevzuata aykırı şekilde kaçak istinat duvarı ve güvenlik kulübesi inşa ettiği, ayrıca kantarın kendi parseli dışında kullanıldığının OSB yönetim kurulunca tespit edildiğinin anlatıldığı açıklamada, “Akabinde ilgili yazışmalar hızlıca yapılmış, fakat firma işgal ettiği yerlerden çıkmamıştır. Sonuç olarak bu işgalden sebep altyapı çalışmaları maalesef tamamlanamamakta ve yol üzerinde kaza tehlikeleri oluşmaktadır. Yine ilgili işgalden dolayı lojistik, doğalgaz, elektrik ve Telekom gibi hizmetler aksamaktadır” denildi.

TSO açıklamasında, ilgili firmanın atıklarının çevre kirliliğine neden olduğu belirtilerek, “Firmanın kimyasal atıkları maalesef zaman zaman tüm uyarılara rağmen ciddi tehditler oluşturmakta ve Melen havzasına zarar vermektedir. Konu ile ilgili OSB yönetimi çevre konusunda hassas davranmış fakat firma yapılan resmi yazışmaların hiçbirini dikkate almamıştır. Yapılan deşarj (döküm)  Melen üzerindeki rafting turizmini olumsuz etkilemiş ve günlerce sporcuların rafting yapması mümkün olamamış, rezervasyon iptallerine sebep olmuştur. Melen çayı aynı zamanda İSKİ havzası konumunda İstanbul’a içme suyu sağladığı ve dökülen atıklardan dolayı Melen çayı kirletilmiştir. Bu durum Düzce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce ve İski Raporları ile tespit edilmiştir” ifadesine yer verildi.

TSO açıklamasında, “Gerek Gümüşova OSB yönetimi, gerekse Düzce TSO yönetimi tarafından yasal mevzuat kapsamında yatırımcılara her türlü destek ve kolaylık sağlanmaktadır. Odamızın itibarını zedelemeye ve özveriyle görev yapan yöneticilerimizi karalamaya yönelik gerçeğe aykırı söylemlerde bulunan firma yetkilileri ve yayın yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.


Editör: D. Son Haber