Bisikletliler trafikte dikkate alınmalarını istedi

DüzceSonHaber

19.07.2022 - 08:46
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Bisikletliler Kulübü üyeleri, trafikte fark edilmeleri amacıyla, ‘Benim kaportam bedenim’, 'Trafikte bizde varız' yazılı dövizler açarken, bir süre bisikletleriyle yere yatarak dikkat çekmeye çalıştı. Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu, "Trafikte bizi görmüyorlar, pek önemsemiyorlar. Bununla ilgili olarak yaralanma ve ölümler oluyor. Trafikte gerçekten bizi görmeleri lazım" dedi.

Düzce Bisikletliler Kulübü üyeleri, trafikte kendilerinin dikkate alınması amacıyla farkındalık çalışması yaptı. Bu çerçevede trafiğin en yoğun olduğu yerlerden birisi olan Kuyumcuzade Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 20 bisikletli, 'Bisikletime dokunma’, ‘Benim kaportam bedenim’, ‘Trafikte bizde varız', ‘Beni fark et’ yazılı dövizlerle asfalt zemine yatarak trafiği 1 dakikalığına durdurdu. Bisikletliler, sürücülerin dikkatini çekmeye çalıştı.

Trafikte görülmediklerini ifade eden Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu, "Bisiklet konusunda trafikte olan herkesin ilgisini çekmek istedik. Trafikte böyle bir kültür oluşmadı. Trafikte bizi görmüyorlar, pek önemsemiyorlar. Bununla ilgili olarak yaralanma ve ölümler oluyor. Bununla ilgili olarak farkındalık oluşturmak istedik. Bu eylemin herkes tarafından dikkate alınması lazım. Yolu kısa bir süre kapattıktan sonra açtık. Trafikte gerçekten bizi görmeleri lazım" diye konuştu.

 

 

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz