Balkız doğaya bırakıldı

DüzceSonHaber

13.08.2022 - 00:25
Kaynak: Haber Merkezi

 

Yığılca ilçesinde orman gülü balı yediği için baygınlık geçiren ve Dünya’da tanınan Balkız isimli boz ayı tedavisinin ardından doğaya bırakıldı. Balkız bırakılır bırakılmaz koşarak ininin yolunu tuttu.

Yığılca ilçesi Karakaş köyünde meydana gelen olayda ormanda acı bal üretimi yapan arıcılar, kovanlarının yanında baygın bir ayı olduğunu ve kovanların parçalandığını fark etti. Bunun üzerine ayının fazla bal yiyerek bayıldığını tahmin eden arıcılar, durumu Orman İşletme Müdürlüğü’ne haber verdi. Baygın ayı görevliler tarafından Orman İşletme Müdürlüğü aracına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde tedavisi yapılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın isim kampanyası sonrası adı Balkız konulan boz ayı tedavisinin ardından yine bulunduğu yerde doğaya bırakıldı. Balkız doğaya bırakılır bırakılmaz koşarak ininin yolunu tutarken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek “Salı günü bu alanda bulduğumuz yavru ayımız sağlığına kavuştu. Onu tekrar doğal ortamına bırakıyoruz. Yolu açık olsun” dedi.

  


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz