İTİBAR CAKASI ATMAYIN.KİMİN PARASI İLE

  • 13.09.2021 13:31

Müteahhitler iş bırakma eylemi yapıyormuş. Çimento sektörünün haksız fahiş fiyat artışına sessiz kalmıyorlarmış. İnşaatları durduruyorlarmış. Bu zamanda bence bir sektörün bu tepki verişini  desteklemek lazım. Bundan 3-4 sene önce Hacı Şakir sabun 800gr 2,50TL den gramajını 600 gr çekerek 3 ay içerisinde fiyatını 7,50TL ye çıkarırken kimse tepki vermedi. Bu ürünü 1 yıl işyerimizde satmadık. Marketciler fiyat artışlarından şikâyetçi. İşlerinin çok düştüğünü söylüyorlar.

İnsertlere bakın geçen seneden bu seneye gıda fiyatları %50 artmış durumda.

Çokta dokunmuyor. Milleti soyup soğana çevirirken hiçbir şey yokken fiyatları artırıken pandemi başladığında makarnayı hemen 4,00TL yaparken millet fiyatlarla boğuşurken milleti mecburen BİM A101 ŞOK’A mahkum ederken sıkıntı yoktu. 

Kredi faizleri düşünce ev fiyatlarına % 40 zam yaparken bi sıkıntı yoktu. Araba fiyatları vergiler düştü ucuzlaması gerekirken fiyatlar arttı.

Milletin derdi geçim.1kilo şeftali 15,00tl manavda. Bir atlet külot 40TL.Papaz eriği.1 kişinin yevmiyesi 100 TL 1 adet 5 lt yağ 30 lu yumurta alırsa 100tl oluyor.

Hükümet gıda enflasyonunu %20 dese dahi kimse inanmıyor. Piyasada enflasyon %50-60 ları hatta %100 leri bulan ürünler var.


Gazetecilikte ve hayatta eğriye eğri doğruya doğru yalana yalan söylemenin yararlı olduğuna inanıyorum. Çünkü hem milletin gözünde inandırıcı olursunuz hem de saygınlığınız artar. AK Parti seçmeni de hep daha eleştirel ve akılcı olmuştur. Fakat Ak parti seçmeni hiç eleştiriyi kaldıramıyor. İki eleştiri yapınca hemen FETÖ ağzı ile konuşuyor oluyorsunuz. İki esnaf ikisi de Ak Partiye oy vermiş ve 2023 seçimlerde ikisi de ölmez isek Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğiz diyor. Fakat nasıl eleştiriyorlar. Hem de akıllıca eleştiriyorlar. Tayyip Erdoğan’ı değil bürokrasiyi, resmi daireleri, memurları. Millet burnundan dahi solumuyor ahali.

Bir resmi daireden gelmişler ikram için misafirlere 1kilo Antep Fıstığı,1 Kilo Fındık İçi,1 Kilo Badem,1 Kilo Kaju almışlar tam 400 TL tutmuş. Fişini almışlar muhasebeden parasını alacağız demişler. Akşam alınan dairenin müdürü ayni işyerine gelmiş 10 TL lik çekirdek ,10TL lik leblebi,10TL lik yer fıstığı,20TL likte fındık içi almış. Esnaf eleştiriyor. İtibardan tasarruf olmaz derken milletin parasıyla kimse kimseye itibar cakası atmayacak.

Şimdi fiyatlar çok yükseldi. Milletin birinci derdi tencere. Ev almak hayal oldu. Araba almakta hayal oldu. Kim için geçimini zor sağlayan geniş halk kitleleri için. Ama şeftali almak, tavuk almak, evine  kuruyemiş almakta hayal olmamalı.

Süleyman Demirel’in bir sözü ile bitirelim

Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.