Artık haberin saati veya yazının zamanı yok.

  • 28.09.2021 10:27

Yıllar önce yine yerel bir gazete de yazmaya başladığımda cep telefonu yeni çıkmıştı.NOKİA 8110 telefonumuz vardı.

Gençtik deli doluyduk. 

Gazete sahibi arardı. Muzaffer bey gazete baskıya girecek sizin köşe boş yazınızı bize ulaştırırsanız baskıya yetişeceğiz. Heryer de baskı olmaz baskıyı başka ilde yapardık. Ayrıca dergi çıkarırdık. Bir derginin hazırlığı haftalar sürerdi. Bazen bir ayda dergiye yazıları toplayıp editör ablamız onu bilgisayara aktarıp düzenleme yapıp baskıya veremezdik. 

İki ay tek sayı dergi basardık. Hele hele edebiyat dergisi çıkardığımız zamanlarda Giresun’dan  yazardan mektupla yazısını beklerdik. Okurlardan yazanlar olurdu onların yazıları posta kutusuna 10-15 günde gelirdi.60gün sonra gelen yazılar bilirim.

Hazırlıklar olduktan sonra tekrar imla veya cümle düşüklükleri için bir hocamız vardı. Ondan yardım isterdik. O da 1-2 günde inceler getirirdi. Tükenmez kalemle hatalarımızı işaretler orada düzeltirdik.

Şimdi basılı medya artık yok denecek kadar azalınca bize de bu ekranlardan  bu köşelerden yazma fırsatı doğunca bazen gündemi yakalama adına günde 2 yazı yazıp 2 sn yede köşeye taşıma ikmanı olunca yazım hataları ,cümle düşüklükleri vb hatalarda ne kadar kontrol etsekte maalesef oluyor. 

Bunun için yazımızı gazetemize gönderirken saat, gece, gündüz, sabah, akşam biz zaman kısıtlamasına gitmeden sabah 10:00 da veya gece 24:00 te veya sabaha karşı bazen yazılarımızı hem mail atıyorum. Hem de Whatappstan atıyoruz. 

Diğital medya yazı yazmayı da zaman ve mekan mefhumlarını ortadan kaldırdığı için kolaylaştı. Baskı derdi de olmadığı için size ulaşması için günün her hangi müsait bir saatinde sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz.

Bizde isteriz ki sabah saat 07:00 yazılarımızı gazetemizin sayfasına yükleyelim. Ama diğital gazetecilik yapıyoruz. Bazen günde nerede ise gündemi kaçırmayalım diye iki yazı yazıyoruz.

Eskiden haber günlüktü. Şimdi haber anlık.Kim en hızlı sayfasına koyar ise o haber en fazla okunuyor.

Bezen çok önemli haberi anında okuyucuya ulaştırmak lazım. Dağ başında deniz kenarında fındık tarlasında yazı yazabilir siteye anında gönderebilirsiniz. Işık hızı habercilik var.Biz de gece gündüz tatil demeden yazılarımızı size ulaştırma heyacanındayız.

Artık zaman yok an var.Ve anı yakalamaya çalışıyoruz.

Hatalarımızı kusurlarımızı hoş görünüz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.