Dünya kumar oynuyor ama kiminle?

  • 13.10.2021 11:42

Amerika'da büyük şehirlerden birinde bir kilise, havra ve cami tesadüf birbirine komşu durumuna gelirler. Zamanla papaz, haham ve hoca arkadaş olurlar. Üçü de kendi dinince ibadetini yaptırır, sonra bir araya vakit geçirirler.

Gel zaman git zaman, yaz aylarında avluda kağıt oynamaya başlarlar.. İnsan azmaya görsün, bir süre sonra bu oyunları kumara dönüşür. Sonunda ihbar edilirler ve polis aniden baskın yapar.

Hemen toparlanıp oyun kağıtlarını saklarlar, ama polis durumdan emin. Komiser önce papazı sıkıştırmış, "Sen din adamısın, yalan söylemek sana yakışmaz, söyle, kumar oynuyordunuz, değil mi?". Papaz işin nereye varacağını kestirir ve inkâr eder. Komiser kararlıdır, Kiliseden İncil' i getirtir, "Öyleyse Mukaddes kitap üzerine yemin et"der. Papaz bir kere hayır demiştir, şimdi itiraf ederse büsbütün kötü olacağını bilir. "Ne yapayım," diye düşünür, "simdi yalan yere yemin eder, sonra katedrale gidip günah çıkartırım, Allah affeder...." Elini kitaba basıp yemin edince, komiserin yapacak bir şeyi kalmamıştır.

Bu defa hocaya döner, 'Bak hoca efendi," der, "bilirim sizin dinde yalan söylemek çok günahtır. İtiraf et; kumar oynuyordunuz, değil mi?": Hoca düşünür, "evet" dese hem papazi ele vermiş olacak, hem de kendisi için durum iyi olmayacak. "Papaz bizden daha kıdemli, inkar ettiyse bir bildiği vardır. Arkadaş uğruna işleyeceğim bu suçu Allah elbet affeder" diye kendini avutup, basar yemini...

Sıra gelmiştir Haham Salamon'a. Komiser bu son kozu da kaybetmek istemez. Bütün hışmı ile ona döner "Söyle Haham efendi,"der,"sakın inkâr etme, kumar oynuyordunuz, değil mi?" Haham ellerini kaldırır, papaz ve hocayı işaret eder, "iyi da komiser bey" der, "kiminle?"


Tarlada çiftçi diyor ki gübreye %400 zam geldi. Yandık bittik tükendik. Kazanamıyoruz.

Vatandaş diyor ki bu ne hayat pahalılığı markete giriyorsun 200TL ile poşet boş.

Marketçiye dokunuyorsun vallahi billahi çayı, şekeri, yağı, unu aldığımız fiyata satıyoruz. 
Hatta Ayçiçek yağını 85,00TL ye alıp 79,50TL ye satıyoruz.

Millet soruyor şimdi. Bu fiyatlara zammı kim yapıyor. Kimse üzerine alınmıyor.

Devlet diyor ki marketçi fahiş fiyat uyguluyor. Marketçi diyor ki pahalı alıyoruz. Bu maliyetlerle yağı 100TL ye satmak gerekiyor. Ara toptancı diyor ki %3-5 kar ile mal satıyoruz. Çiftçi bizde domates 2 TL markette 6,00TL bu iş yapılmaz diyor.

Şimdi soru şu bu zamları kim yapıyor. Zam gelmek zorunda.

Tek çözüm israftan vaz geçip fakir fukaraya yardım etmek değil asgari ücreti derhal bugün hemen 5000TL ye çıkartıp vatandaşı rahatlatmalıyız.

Devlet şeker pancarına %25 zam yaptı. Toz şekere %28 zam geldi. Şekerden yapılan şekerin girdiği her şeye %20-30 zam gelmesi normal değil mi. Devlet diyor ki doğalgaza dünyada çok fazla zam geldi fakat biz yansıtmadık. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, BOTAŞ 320 dolara satın aldığı doğalgazı sanayiye 173 dolara, elektrik üretenlere ise 199 dolara satıyor. Talebin son üç ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttığını belirten uzmanlar bunun sebebini ise ithal kömüre yapılan yüzde 70'den fazla zamma bağlıyor. Doğalgazın piyasaları desteklemek için bu kadar ucuza satılması sadece fiyatların çok artmasını engellemek.

Ben kumarı Salamon’un kimle oynadığını buldum.

İnsanın kendiyle oynadığı kumar en büyük kumardır.

Dünyanın her yerinde Güney Amerika’da ,Afrika’da ,Güney Asya’da Avrupa’nın ortasında kadınlar ve kızlar öldürülüp tecavüz edilirken, çocuklar derelerde ve denizlerde boğulup kıyıya vururken, masum insanların evlerinin üstüne bombalar bırakılırken, ormanlar yakılırken, denizler kirletilirken ,develer çoğaldı diyerek uçaklardan açılan ateşle katledilirken sesimiz çıkmaz, buzullar erirken, ufak bir yürüyüş dahi iştirak edip sesimizi yükseltip kalben bğuz(Kin, nefret, düşmanlık) yapmaz isek Dünya’nın dengesini masum çocukların ahı, kıyıya vuran balıkların ahı, yanan çam ağacının ahı bozu verir.

İngiltere’de en zengin ülkelerden birisi raflar boş, benzin yok çalışacak insan yok. İnsan kıtlığı var.

Ondan sonra bizde suçlu ararız.

Bize değmeyen yılan bin yaşasın dersek dünya küçük artık. Ve bizler bu dünyada misafiriz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.