Milletin metresi ölçüsü şaşmaz

  • 30.11.2021 10:50

Uzun zamandır yazmamak için direndiğim birisi Sn Bülent Arınç. Kendisini milletçe severiz, sayarız.

Kendini "fazla mütevazi olma sahi sanırlar"la "bazı insanlar uzaktan kusursuz,tanıyınca lüzumsuz" arası bir noktanın  çok uzağında bilge akil ve siyaset üstü görmekte.

Millet siyasette yeni yüzler görmek istiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Akparti’nin en büyük özelliği kendisini yenileyebilme ve yeni siyasi bir dil üretebilme becerisidir.

Akparti içerisinde kendi kendine değer biçen insanlar toptan fiyatına perakende gidiyor.

Mesela Abdullah Gül... Mesela Abdüllatif Şener... Mesela Ahmet Davutoğlu... Mesela Ali Babacan... Ve mesela Bülent Arınç...

Yahu gitte kurtulalım. Bu nedir. Bir konuşursam bir konuşursam.Yahu insan isen konuş. Konuşta rahatlayalım. Yeter bıktık. Sırf bu yüzden 'insan' diyor kendine; insan değer biçen demektir.

Sende konuşta değerini bilelim.

Biz seni çok değerli bir yere konumlandırdık.

Fakat artık çok can sıkıcı olmaya başladı. Millet elinde metre boy ölçüsü almak için bekliyor.

Bülent Arınç’ın BBC Türkçe’ye verdiği söyleşide kullandığı “Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar” şeklindeki ifadeyi kullanmış. “Fazla zorlarlarsa Erdoğan’a karşı rakip olabilirmiş! 

Allah aşkına, zorlasınlar şu içtihat üreticisi Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da...

 Alsın boyunun ölçüsünü!”

Bakın Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu küskünler ,üzgünler ve incinmişler topluluğu halen topu topu şu an %1-1,5 görünüyorsunuz ama sandığa gittiğimizde size verilen oy günah diyerek bu millet size oyunu koklatmayacak dahi.

Rahmetli Cimilli İbo’nun kuşa benzin koklatması fıkrası var. Kasaptan et alırken kasabın yanındaki kuşçudan Kızı çok istediği için kuşçudan bir kuş alır kuşçuda kuşu bir poşete koyup verir. Kuştan bir ses çıkmaz. Kuşu kasaptan aldığı etin poşetine koyup eve getirir. Mutfağa koyar fakat unutur. Eşide alıp et ile beraber buzluğa koyar. Bizim Cimilli İbo’nun aklına kuş gelir mutfağa gider ‘hanım poşeti ne yaptın’ der. Oda ‘buzluğa koydum’ der.

Hemen çıkarır kuştan ses seda yoktur. Çıkarır ısıtır kuş kendine gelmez. Kuşcuyu arar. Kuşcu biraz ağzına çocuk damlası ile benzin damlat kendine gelir der. Aynen uygularlar. Kuş avuçtan kalkar odanın içerisinde bir o tarafa bir bu tarafa  uçup duvara toslayıp duvarın dibine düşer.

Niye düştü diye sorar. Benzini bitmiş der.

Şimdi bunlarda bir yerlerden benzin koklamış kuş gibiler. Kendilerine geldiklerinde He-man gibi kılıcını çekip gölgelerin gücü adına diyerek kılıcını gölgesine sığınarak büyüdükleri Tayyip Erdoğan’a kılıç sallıyorlar. Balta çekiyorlar.

Yahu sizde benzin yok. Kokladığınız benzin ilk seçimde sizi duvara toslatacak.

Milletin duvarına.

Ha akıllı akıllı oturup dolgun emekli maaş ve ortamınızın keyfini çıkarın. Milletin keyfini kaçırmayın.

Ha ille de bir içtihatta bulunacak iseniz millet sizden önce içtihatta bulundu. 

Milletin sözünün üstüne bir söz yok.

Millet ne derde o olacak .Tabii bu arada Allah var gam yok..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.