CHP ve ortaçağ karanlığı

  • 7.01.2022 10:29

CHP sıkışınca bir ortaçağ karanlığı deyip duruyor.

Ortaçağ bilimsel düşünce anlayışı incelendiğinde, bu anlayışın merkezinde dinin yer aldığı görülmektedir. Bu düşüncenin temelinde Hıristiyan teolojisi, İslam felsefesi ve Yahudi felsefe gelenekleri yer almaktadır.

Yani ortaçağda sadece İslam değil Hıristiyan ve Yahudi dini öğretileri hayatın esasında yer almakta idi.

Bu geleneklerin farklılıklarına rağmen ortak felsefi özellikleri Antikçağ felsefesine dayanıyor olmalarıdır. Ortaçağ için kullanılan "karanlık çağ" deyiminin ancak  CHP gibi karanlık kafaların kullanacağı bir söylem olup netice hem Hıristiyanlığa hem de Yahudiliğe hakaret etmiş  ama en fazlada esas amacı olan İslam medeniyetine dil uzatmıştır.

Orta Çağ, tarihçiler tarafından MS 500'den 1500 yılına kadar uzanan dönemi ifade eden kavramdır. Orta Çağ, Antik Dünya ve modern zamanlar arasında ayrı bir dönem gibi görülür.

1453 Yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle kapanan bir Ortaçağ.

Esas sıkıntıda burada başlıyor. Çünkü Ortaçağ dedikleri Osmanlı Devleti'nin zamanında sahip olduğu topraklar üzerinde şu an 64 ülke vardır.

Bu 64 ülkenin yanında bir de Osmanlı, Hindistan Müslümanları -Pakistan, Doğu Hindistan Müslümanları Bangladeş, Singapur, Malezya, Endonezya, Türkistan Hanlıkları, Nijerya ve Kamerun'u da hilafetten kendisine bağlamıştır.

Asya, Avrupa ve Afrika'da hüküm süren Osmanlı Devleti, 17.yy'dan sonra geri çekilmeye başlamış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla da sonlanmıştır.

Şimdi gelin o ihtişamlı zamanda Osmanlı topraklarında bulunan 64 ülkeye bir göz atalım.Dünyanın göbeğinde petrole sahip olan tüm ülkeler..Kamerun’dan Cebeli Tarık’tan Kırım’dan Slovakya’dan İran’dan Yemen’den bahsediyoruz.At sırtında fethedilen 64 ülke..

Geçmişin bilgileri ile boğmayalım.

Fakat kala kala aziz gözbebeğimiz, bir tanemiz Türkiye Cumhuriyetimiz kalmıştır. Nerede hata yaptık niye 7 düvel çullanmış bize diye sorgulamadan Ortaçağ demenin  bir anlamı yok.

Biz 21.Yüzyılda yaşayan Türkiye Cumhuriyeti evlatlarıyız. Ama ağaç kovuğundan çıkmadık Osmanlı’nın varisleri ve torunlarıyız. Ayrıca da Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’(S.A.V.)’nın ümmetiyiz.

İnanmak zorunda değilsiniz. Ama ortaçağ değip duruyorsunuz ya ne demek istediğinizi çok iyi biliyoruz. Açık açık söyleyin de uğraşmayalım.

Buradan yazıyorum. Bu CHP iktidar olsun eğer Kılık kıyafet kanunu tekrar hortlamaz ise, Kuran Kurslarına yaş sınırı getirilmez ise, başörtülü insanlar devlet memuru olmakta sıkıntı yaşamaz iseler ben sakalımı keseceğim.

Bunların derdi siyaset değil. Bunların derdi Zulüm 1453’te başladı diyenlerle aynı kafalar.

Anlıyorsunuz değil mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.