Canım Kılıçdaroğlu’nun bileti kesildi abbas yolcu.

  • 5.02.2022 16:07

Bu köşeden tarihe not düşeyim.2023 seçimlerinde Millet ittifakı CHP  Kemal Kılıçtaroğlu genel başkanlığında seçime gitmeyecek.

Sadece bir şartla. Onların dediğini yaparsa. Onların dediğini yaparsa  Cumhurbaşkanlığı’nı  Millet ittifakı kazansa da kaybetse e Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybedecek.

Seçimin yaklaşmasıyla bazı siyasi partiler, oy almayı hedefledikleri gruplara yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Herkeste tatlı bir telaş var.Akparti Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili  Ayşe Keşir ve kadın kolları üyeleri sahaya inmişler seçmen seçmen ,mahalle mahalle,köy köy çalınmadık kapı gidilmedik seçmen bırakmadan harıl harıl çalışıyorlar. Akparti’nin neden devam etmesi gerektiğini milletin sıkıntılarını da biliyoruz diyerek bizim için önce vefa, illa vefa sloganıyla küskünleri dargınları eskileri tekrar örgütleyerek sahaya çıkmış durumdalar.

Gazeteci Murat Yetkin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB'nin Türkiye büyükelçileriyle buluşmasında konuşulanları anlattığı YouTube kanalındaki videoda ilginç bir bilgiye yer verdi.

Yetkin, büyükelçilerin Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması durumunda nasıl bir ekonomi programı izleyeceğini sorması üzerine CHP liderinin, bu konuda DEVA Partisi'nin bir çalışma yürüttüğünü, muhalefetteki diğer partilerin bu çalışma üzerinden ilerleyeceklerini söylediğini aktardı.

Yetkin şöyle konuştu:

"Büyükelçilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtı veriyor: "Bu konuda (ekonomi) Deva Partisi tarafından başlatılan bir çalışma var, biz de buna katılacağız. Kısa süre sonra bu taslak üzerine altı parti çalışmaya başlayabilir." Demek ki ortak bir ekonomi programı konusunda Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin bir çalışma başlattığını anlıyoruz. Bir şeyi hatırlatalım, yeni bir anayasa fikrini ilk ortaya atan da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu olmuştu. Bu da ilginç. Erdoğan'ın iki eski yol arkadaşı, siyasi ve ekonomik sistemin değiştirilmesi konusunda bir inisiyatif ortaya koyuyorlar"

Yani CHP’nin başına bir kaset komplosu ile getirilen Kılıçdaroğlu erken seçim olmayacağını bile bile parti olağan genel kurulunu erken seçim olma ihtimaline yüksek diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde, temmuzda yapılması planlanan 38'inci Olağan Kurultay'ın 1 yıl ertelenmesi kararlaştırıldı. Esasen Kemal Bey için çanlar çalıyor.

Çünkü Kemal bey’e kaset komplosu altın tepsisi içerisinde genel başkanlığı takdim eden okyanus ötesi güç veya güçler ona onun veya onun göstereceği kişinin Tayyip Erdoğan karşısında şansının olmadığını söyleyerek gerekirse İstanbul’u verelim Türkiye’yi alalım diye balıkçıda İstanbul kadar önemli görüşmeler yapıp desteklerini açıklayarak bizim dediğimiz olacak demekteler.

Hatta bu güç CHP’nin ekonomi politikasını da yine okyanus ötesinin tensipleri ile kurulan Deva Partisi’ne teslim edilmesi manidar. Dış politikanın pelikancıların yamulttuğu Gelecek Partisi’ne teslim edilmesi, yurt dışı operasyonları durdurulsun denilerek hangi bakanlığın verileceği ABD’nin aleni desteklerini alan YPG ve PKK nın Meclisteki tescilli uzantısının talebine bağlı olan bir millet ittifakı bu günden sonra çok gelişmelere gebe olabilir.

Kılıçdaroğlu’na istedikleri adayı yaptıramazlar ise CHP Temmuz 2022 ye ertelediği olağan genel kurulu yapıp genel başkanlığı kaybettirecek bir organizasyon balıkçı fotoğrafı, otel odası fotoğraf savaşları gibi bir savaşın daha büyüğü ile ekarte edilerek vekalet savaşlarında yeni vekil bulunabileceğini tahmin ediyorum.

İyi parti ile kan uyuşmazlığı yaşayan Nizamı Alem ocakları ve Büyük Birlik Parti kökenli  Muhsin Yazıçıoğlu’nun yol arkadaşı Sn Yavuz Ağıralioğlu’nun bir yol ayırımına gidebileceğini hatta İyi Parti’yi seçim öncesi yıpratmak için farklı birliktelikler olabileceğini düşünenlerdenim.

Bu bir yıl siyasette inanılmaz gelişmelere gebe olacak.

İki güzel söz ile bitirelim.

Demirel demiştiki;’’siyasette 24 saat çok uzun zamandır.’’

Bir suda iki balık kavga ediyorsa oradan beş dakika önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir... -Kızılderili Atasözü.

Şu an savaş CHP içerisinde bakalım kim kimi götürecek..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.