22 YIL SONRA GELEN DÜZCESPOR ZAFERİ VE GELECEK SENE GÖRÜLEN RİSKLER.

  • 9.05.2022 14:34

Hocalardan biri final sınavında sınıfa gelmiş ve sınav sorusu olarak tahtaya, “Why?” (Neden?) yazmış.

Öğrenciler ilk önce ne yazacaklarını şaşırmışlar, sonra herkes birşeyler yazmaya başlamış.

Yalnız bir öğrenci, sınavın ilk dakikasında kağıdını teslim etmiş.

Öğrencinin cevabı da soru gibi kısaymış: “Why not?”

(Neden olmasın ki?) Bu öğrenci sınavdan “100” almış.

Aynı hoca başka bir sınavda “Risk nedir?” diye soruyor.

Yine bir öğrenci sınavın ilk 10 saniyesinde teslim ediyor kağıdını.

Kağıdın üst kısmında sadece “isim-soyadı” yazıyor, gerisi ise bomboş beyaz yaprak.

En altta ise “İşte risk budur” diye yazıyor.

Ve sonuçta da sınıftaki en yüksek notu alıyor.

Hocanın bir sonraki sınavında yine “Risk nedir?” sorusuyla karşılaşan öğrencimiz tekrar boş kağıt verince bu sefer “0” alıyor. Tabii koşa koşa hocaya gidip sebebini soruyor.

İşte Hocanın cevabı:

– “Aynı şartlar altında, aynı riski iki kere almak aptallıktır!”

22  senedir Düzcespor spor klübü bugünleri bekliyor. Düzcespor 1. Lige çıkıp hafta sonu Galatasaray Düzcespor maçına binlerce insan geldiğini düşünün. Oteller dolu. Yemek yeme yerleri dolu. Hediyelik eşya satan yerler dolu. Gelmişken Düzce’yi bir gezelim diyerek Güzeldere şelalesine gidenler turistik yerler dolu.

Neden olmasın ? Why not?

Son iki senedir Düzcespor bu pandemi ortamında ve ekonomik zorluklardan geçerken yönetim risk aldı. Ciddi hiçbir destek yok iken Gökhan Kapoğlu başkan ve yardımcıları ekibi gerek Düzcespor maskesi satarak, gerek hatıra bileti satarak, gerek anıtparkta satış organizasyonları yaparak Düzcespor’u şampiyonluğa taşıdılar.

Bu arada ara sıra yöneticiler pamuk elleri cebede attılar.

Zafer hiç de kolay gelmedi. Bu zaferin gelmesinde iş insanından, esnafına, gazetecisinden bürokratına herkes destek verdi.

Fakat 2. Lige yükselen Düzcespor tekrar aynı riskleri alır ise 2. Ligde başarıyı sağlaması için Siyaset ve iş dünyası daha fazla elini taşın altına koymalı.

 Özellikle Başkan  Faruk Özlü bey ,milletvekilleri Düzcespor’a şöyle şanına yaraşır bir stadyum için  girişimlerini hızlandırmalı.

Düzce spor 2022-2023 2.Lig çalışmaları için daimi gelir getirecek bir akarı olması gerekir. Bu seneki maske satmak veya hatıra bileti satmak ile veya yönetimin ve iyi insanların maddi desteği ile 2.Ligde başarı için yetmeyebilir.

 Bunun için gelir getirici gelir artırıcı önlemler , destekler ve ulusal bir firmadan devlet kurumlarından sponsorluk desteği almalı. Futbol küçük bütçeli bir spor organizasyonu değil. Hele hele 2.lig hiç değil.

Riske girilmemeli. Zaten Gökhan Başkan ve diğer yöneticiler çok emek ve destek vererek takımı şampiyonluğa 2.lige ulaştırdılar.

2.Lig daha zor. Daha masraflı. Daha kaliteli sporcularla takım takviye edilip en azından herkesin rüyası olan 1.Lige çıkmak için gayret sarf edilmeli.

Bu gayret için hiç risk almaya gerek yok. Sporun siyaset üzerindeki etkisini iyi okumalı ve destek için herkes elini taşın altına koyup destek vermeli. Bu sefer de boş kâğıt verilip risk alınmamalı.

Bu takım 1.lige çıkar ve 2 ligde başarılı olur ise siyasette katkısı da çok olacaktır. Hatta 2. Dönem garanti olacaktır.

Risk nedir? Risk yoktur.

Çalışan ,gayret eden, iyi yönetilen ,halk ,iş dünyası ve siyaset tarafından desteklenen bir Düzcespor için risk yoktur.

Çünkü bunun için Düzce hazırdır. Düzcespor’da hazır.

Ya siz ?

Bence riske girmeyin..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.