BİR İMAM HATİPLİNİN İSYANI

  • 11.05.2022 11:10
  • (2)

Mutlaka yazmam gerekiyor. Neden mi Düzce İmam Hatip Lisesi’nin den mezun bir dostum sosyal medyada paylaştığı dertli ve çilingir sofralı paylaşımları üzerine  çalıştığı iş yerinde ziyaret edip bir çayını kahvesini içeyim dedim.

Bu arkadaşım daha önce bir şirket ortağı işveren idi. Kefillikten ve hatır çekinden kaynaklanan bir iflas yaşadılar.

Bu zaman zarfında ailesi dağıldı. Bir erkek evladı ile bekar olarak hayatına devam ediyor.. On parmağında on hüner olan bu arkadaşım işyerinde 6000 TL maaş aldığını her ay borçlandığını 5-6 aydır çocuğu ve kendisinin evde yemek yapmamasına rağmen tabldot yemelerine rağmen sigara araç mazot giderleri ile son 5 ayda 10000TL borçlandığını geçimini sağlayamadığını söyledi. Ayrıca kira vermediğim için şu an Allah’a ne kadar dua etsem az. Bir de kira versem tamamen iptalim.

Uzun yol şoförlüğü olduğu için Düzce’de duyduğum bir tabiri kullandı.

Muzaffer Abi Türkiye’yi terk edeceğim.

Herkes isyan ediyor. Bende ‘tıra çıkacağım’’ dedi.

Abi 5000TL maaş alıyorum 6000TL almak için Sabah  08:00-20:00 arası çalışıyorum. Akşam işten çıkıyorum. Pertim. Yani işin içerisinden insan olarak çıkamıyorum.

Evladıma bu ülkede askerlik yaptırmayacağım.

Muzaffer Abi ’’KALIN VE BÜYÜK HARFLERLE BAĞIRIYORUM GEÇİNEMİYORUM’’ diyerek iktidara , muhalefete verdi veriştirdi.

Dünya’da enflasyon var. Fakat bu nedir. Resmi enflasyon %70 bizim işyerindeki fiili enflasyon %130 olmuş.

Birisi diyor ya. ‘’Müjdeli haber var, Doğalgaz bulduk. Artık gaz bedava olacak dediler. Sonra doğalgaza zam üstüne zam yaptılar. Yine 2 gün önce “Müjdeli haber var, birkaç gün içinde petrol bulabiliriz.” dediler. 1 gün sonra benzine 55, motorine 67 ve  LPG ye 35 kuruş zam geldi. Değişik bir strateji’’

Ne olursunuz kimse bir şey bulmasın. Düzce’de temiz hava almak için yaylalara çıkıyorum. Temiz havaya da zam yaparlarsa şaşırmam dedi.

Deseler ki sana insanca bir hayat söz vermiyoruz. Ama gördüğüm bu durumlardan dolayı Türkiye’den çıkmak istiyorum.

Bunun içinde artık her şeyi yapacağım. Bu ülkeyi terk edeceğim. Fark etmez herhangi bir siyasi benden oy istemeye gelmesin. Vallahi sopa ile kovalayacağım.

45 yaşlarında bir İmam Hatipli dostum çıkışı alkolde ve neredeyse kendini hayatta dine ve dindara düşman olarak konumlandırıp İmam Hatip li olduğu için Polis olamamış askerliğini Doğu’da komando olarak yapmış dedi dolu arkadaşım tam bir isyan içerisinde.

Yani yazımın özü insanlar patlama noktasına geldiler. Bir yerlerde hata yapılıyor. Kimse millete dokunmasın.

Sadece Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan deyince ‘’reis ayrı akan sular durur’’ diyor ve ‘’daha bir şey söyleme’ ’diyor. Yoksa küfür ederim deyip basıyor kalayı.

Üzgünüm ama toplumda ciddi kırılımlar var. Bu bizim mahallede de var.

 Millet patlamak üzere. Ben bizim mahalleden örnek verdim ki herkes durumun vahametini anlasın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Serbest atış
    Serbest atış
    11.05.2022 19:17

    İktidarı ve muhalefeti demişsin. Anlamadım ülkeyi 20 yıldır iktidarla muhalefet beraber mi yönetiyor ayrıca reis ne iş yapıyor hani yürütmenin başı ydı onu niye ayrı tutuyoruz. Böyle halka böyle yönetici!!!

  • İmam hatipli
    İmam hatipli
    11.05.2022 19:13

    Bende durumumu izah edeyim gel bir de beni dinle