AKPARTİ’Yİ BEKLEYEN GELMEKTE OLAN BÜYÜK TEHLİKE..

  • 8.09.2022 16:07

 

Dün Saadet partili bir dostumuzu ziyaret ettim.

Mevzu siyasete gelince Seyfullah abimiz Saadet partisi olarak insanlar içerisine çıkmakta sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Hatta ayrı bir ittifakın çok daha fazla oy alabileceğini söyledi.

Yani 3. Bir ittifak. Saadet, Deva, Gelecek Partisi 3 lü ittifakı..

Fakat yine de siyasetlerinin buna rağmen doğru olduğu kanaati ile benim fikrimi sorarken şöyle bir soru sordu. Yeniden refah partisinin de isimlerinin başına  yeniden yazmakla refah partisinin devamı olunamayacağı Refah partisinin siyasi fikir ve ideallerinin Saadet partisinde hayat bulduğunu söyledi.

Erbakan Hoca olsaydı bugün Akpartiye oy vermeyeceğini söyledi.

Birde çok  düşündüğüm bir soru sordu.Hem de çok ciddi bir şekilde.

Sizce CHP mi bu millet için tehlikeli Akparti mi daha tehlikeli?

En başta bu çok tehlikeli bir soru. Diye başladım cevabıma.

Bu nasıl bir soru diye düşündüm.

Bu soruya cevap vermek dahi Türkiye demokrasisine hakaret olarak görürüm.

İki partiyi de sevenleri var. Milyonlarca üyesi veya sempatizanı var. Bir tanesi iktidar diğeri ana muhalefet.

Şöyle bir cümle kurdu.Ve şöyle devam etti.

Akparti iktidarı kaybederse bunun sebebi %1-2 olan eski Refahlı,sonra Faziletli sonra Saadetli,sonra Akpartili sonra ya yeniden Refahlı veya Saadetli veya hiçbir partiye oy vermiyen esas tohumu olan Milli Görüşcüler nedeni ile kaybedecek. İstanbul, Antalya, Ankara, Adana belediye seçimlerinde Akparti’ye kaybettirdiklerini söyledi. Türkiye’de de Akparti’ye bu seçmen kaybettirecek.

Bunlar CHP ile anılmaktan hiç memnun değiller. Hatta abdestleri kaçıyor. Ama Akparti CHP den daha tehlikeli diyerek söze devam etti.

Geçen ay Düzce Günleri festivalleri düzenlendi gelen sanatçılara bakılır ise Akparti yeni genç jenerasyona yani Z kuşağından oy almak ve gençlerin gözüne görünmek için onların oyunu alabilmek için dikkat ederseniz tüm Türkiye’de festivaller konserler etkinlikler düzenleyerek genç seçmene ulaşmaya çalışıyor.

Bir alkol bayii firması o ay normalin dışında 6-7 tır ilave alkol satmış.

Bu ayda siparişler verilmiş. Stoklar hazır.

Hemen Kızılay’ın yanındaki Türkiye’nin en büyük marketinde alkole dair hiçbir şey kalmamış ürün yetiştirememişler.

Sanatçılar en düşük 300-400bin TL ye konsere geliyorlar. Tamam gençlere ulaşmak için gayret sarf ediyorsunuz ama ciddi bir rakamlar bu organizasyona aktarılıyor. Bunun çok güzel olduğunu Seyfullah abimiz anlattı.

Çok dertli ve eleştirel hassasiyette devam etti sözlerine.

Bıçaklama, kavga, arka sokaklarda gençler birbirinin kafasına sıkıyorlar.

Alkol su gibi akıp geçiyor.

Bu Z kuşağına veya genç kesime  harika görünürken Akparti’yi Akparti yapan esas milli görüşçüleri, ülkücüleri geri dönülmez olarak  küstürüyorsunuz.

 

Bu muhafazakar  kesim tamam bizim yanında durduğumuz CHP ye ve 6 lı masaya oy vermeyecek ama Akparti’ye de oy vermeyecek.

Akparti bu kesimin oyunu CHP ve vermektense Akpartiye de vermeyerek CHP gibi yanlış düşünüyor tıpış tıpış gelip oy verecekler olarak görüyor ama bu %1-2 lik kesim çok farklı düşünüyor.Ya sandığa gitmeyecek yada sağ bir aday olur ise ona oy verecek.

 

Midyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak gibi bir şeydir. Daha iyisini elde edeyim derken elindekini de kaybetmek.

Dikkat ederseniz Akparti’nin köklerini oluşturan Milli görüşçü seçmen Akparti’ye oy veremez duruma getiriliyor. CHP yede oy vermez. Seçime sandığa gitmez. Buda çarpan etkisi yaparak. Akparti’ye %2-3 zarar verir.

Bu oyları çantada keklik görmesin. Bu muhabbet kuş uçtu.

Kimse Saadet, Deva ve Gelecek partililere gönül verenlere kızmasın. Veya bu partilere oy vermeyecek olup da  ama Akparti’ ye oy vermeyecek kitlelere yani küskünlere bir bakalım demiyor.

Ya bile bile tıpış tıpış inadına gidip CHP’nin adayına oy verecekler yada sandığa gitmeyecekler dedi Seyfullah  abimizin bu arada çayını, sodasını içmiştik.

Müsaade istedik..

Radyoda’da harika bir eser icra ediyordu Müslüm Baba..

Herkesin Müslüm Gürses’ten zevkle dinlediği eseri esasen büyük şair Orhan Veli Kanık kaleme almıştır.

Ağlasam sesimi duyarmısınız, mısralarımda

Dokuna bilir misiniz gözyaşlarıma, ellerinizle

Bilmezdim, şarkıların bu kadar güzel

Kelimelerin yetersiz olduğu bu derde düşmeden önce

Bir yer var biliyorum

Her şey söylemek mümkün

Epeyce yaklaşmışım

Duyuyorum anlatamıyorum, anlatamıyorum

Bende anlatabiliyor muyum?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.