SELÇUKLU,OSMANLI VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİM ..HEPİMİZİN..

  • 13.09.2022 14:25

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümünün kutlandığı sanatçı Tarkan’ın sahne aldığı gecede Atatürk'ün Söylev'inden atıfla yaptığı konuşmaya her kesimden tepkiler var.

 Soyer eleştirilere, “Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz” karşılığını verdi.

Soyer “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar''demişti.

Esasen buradan atıfla bugüne gönderme yapıyor. Külliyeye saray, halkın seçtiği Cumhurbaşkanına da saltanat ve Sn Recep Tayyip Erdoğan’a da padişah diyerek kızım sana diyorum gelinim sen anla demeye getiriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin o gün kabul ettiği 431 sayılı kanunla Osmanlı Hanedanı'nın bütün mensuplarının Türkiye sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiş, memleketten ayrılmaları için hanedanın erkek mensuplarına 24 saat, kadınlara ise on gün tanınmıştı. Saraydaki koşuşturmanın sebebi, işte bu kanundu. 1924'ün 3 Mart'ında, Osmanlı hanedanının Türkiye'den   edilmesini kararlaştırmış ve Abdülmecid Efendi hemen o gece sürgüne gönderilmişti.

Peki kim bunlar Osmanlı Hanedanı.

Osmanlı Hanedanı, Osmanlı İmparatorluğu'nu yaklaşık 623 yıl yöneten hanedandır. Osmanlılar, Osmanoğulları, Âl-i Osman ve Hanedan-ı Âl-i Osman olarak da bilinir.

Peki kaç gündür İngiltere kraliçesi vefat etti yeni kral başa geçti canlı yayınlar taziyeler hürmetler niye yapılıyor.Bu ömrünü tüketmiş yönetim biçimine..İngiltere ki bu İngiltere herkesin imrendiği İngiltere başbakanı Kral’a nasıl bir hizmetçi minvalinde saygılarını sundu gördünüz mü?

Peki neden.

Çünkü onlar Kraliçe'nin ölümünün ardından yas ilan edenler arasında şaşkınlık veren ülkeler var ya onların bir zamanlar Osmanlı’nın yönettiğini biliyorlar.. Osmanlı’nın yönettiği Arap ülkeleri İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında vefatı dolayısıyla yas ilan etti. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vefatı dolayısıyla Ürdün 7, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Kuveyt 3 gün yas ilan ettiklerini duyuruyor.Üzülüyor. Bu ülkeler şu an Dünya’da İngiliz sömürgesindeki bazı adı Müslüman ülkeler.

İngiltere’nin zenginliğinin kaynakları bu ülkeler. İngiltere, güney ve kuzeydoğu Afrika'yı Almanyanın dünyayı bölüşülen şehri  Berlin'de aldı. 1880-1900 yılları arasında Britanya, Mısır, Sudan, Kenya, Uganda, Güney Afrika, Gambiya, Sierra Leone, Kuzeybatı Somali, Zimbabve, Zambiya, Botsvana, Nijerya, Gana ve Malavi olarak bilinen toprakların kontrolünü ele geçirdi veya işgal etti.

Bizim atalarımız Osmanlı buraların bir çoğunda hüküm sürdü.

Peki biz gavur yunanı İzmir’de denize döktük diye atalarımızla övünecek iken niye bu inkar politikası.

Selçuklu’da bizim. Osmanlı’da bizim. Türkiye Cumhuriyeti’de bizim .

Bu ülkeler şu an dahi Dünya’da İngiliz hegamonyasındaki bazı adı Müslüman ülkeler.

Kraliçe ölünce bizim gibi atalarına sövmüyorlar.

Tunç Soyer’e en güzel cevabı Sn Devlet bahçeli verdi.

Tek çümle.

"İflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkânsız devşirme hastalığıdır"

Birde bunlara üstad nasıl seslenmiş bakalım ve yazımızı bitirelim.

Mıgırdiç'ı(1)sever de

Osman'ı sevmez zındık

İti-domuzu sever,

 İnsanı sevmez zındık

İster ki diz üstüne çökertilsin Türkiye

Ekmeğini yer amma vatanı sevmez zındık.

Abdurrahim Karakoç

(1)Mıgırdiç; ermeni erkek ismi. Hz. İsa'yı mesh eden Yahya'ya atfedilen "vaftizci (baptist)" ünvanının ermenicesidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.