CUMA NAMAZINI KILDIRMAYAN İMAM, RIDVAN HOCA.

  • 24.02.2023 11:07
  • (1)

 

Takvim yaprakları 1919’u gösteriyor. Maraş düşman tarafından işgal altında, halk perişan. Fransız General işgali kutlamak için bir gece Kahramanmaraş’ta bir balo düzenler. Baloya herkesi ve özellikle Ermenileri de davet eder.

Baloya çok güzel bir ermeni kızı gelmiştir. Fransız general ermeni kızını gözüne kestirir ve kızı dansa davet eder. Fakat Ermeni kızı: “Kaledeki Türk Bayrağı inmedikçe sizinle dans edemem” deyip generalin teklifini geri çevirir.

Bunun üzerine General askerlerine: “Kaledeki o bez parçasını indirin” diye alçakça bir emir verir. Ertesi gün Cuma günü, Maraşlılar kaledeki Türk Bayrağı’nın indirilip yerine Fransız bayrağının asıldığını görürler.

Maraş halkı üzgün ve çaresizdir. Derken Cuma ezanı okunur ve halk Ulu Cami’de toplanır. Sinirler gergin, herkesin morali çok bozuktur. Cami’nin İmamı Rıdvan Hoca Cuma Hutbesi için minbere çıkar ve cemaatin şaşkın bakışları arasında Türk Bayrağını eline alıp şöyle der:

“—Ey Cemaat, minbere Cuma Hutbesi için çıkmadım, bilesiniz. Cuma namazı hür insanlar için farzdır. Kalesinde kendi bayrağı dalgalanmayan bir memlekette Cuma Namazı kılınmaz. Önce bayrağımızı yeniden dalgalandıralım sonra namazımızı kılarız.” der.

Bir anda camide tekbir sesleri yükselir. Halk bu duygu ve cesaretle kaleye hücum eder. Fransız askerleri korkudan ne yapacağını şaşırır ve bayrağımız tekbir sesleriyle yeniden göndere çekilir. Halk o gün Cuma Namazını kalenin burcunda kılar.

Tamamen gerçek olan bu olay sayesinde halkın milli bilinci uyanmış “Silah gücüyle inen bayrağımız, yeniden gönderde dalgalandırılmıştır.”

Ulu Cami imamı Rıdvan Hoca’nın ”—Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olmaz. Kalesinde Türk Bayrağı dalgalanmayan ülkede Cuma Namazı kılınmaz” sözü tarihe altın harflerle kazınmıştır.

Maraş, Türk için işte bu yüzden çok değerlidir ve KAHRAMANMARAŞ ünvanını almıştır…

Bugün de Cuma.

Maraş bu ülkede 6 Şubat’ta Allah’ımızın takdrine boyun eğerek çevresindeki 11 ille yıkılan kayrak direğidir.

El ele, gönül gönüle, devlet millet beraber bu  coğrafyayı ayağa kaldırmak bize farz oldu.

Neden mi?

6,5 Milyon kardeşimiz, akrabamız, abimiz, kardeşimiz, bacımız mahzun.

Bir annenin dediği gibi kuşlar bile yuvasına girdi benim hiçbir şeyim yok! Diyerek ağladığı bir ülkede rahat uyunamaz.

Çok çalışmamız lazım.

Kahramanmaraş,Malatya,Adıyaman,Hatay,Osmaniye,Adana,Gaziantep,Şanlıurfa,Kilis tekrar yeniden imar olmadan bu vatan bize gülizar olmaz.

Kahramanmaraş bayraktır.

Malatya ordudur, silahtır.

Adıyaman yüreğimizde koşan taydır.

Hatay güneyimizde nöbetçi vatandır.

Osmaniye ekmektir aştır.

Adana Çukurova kaynaktır.

Gaziantep tarihtir zamandır.

Kilis kilim gibi ilmik ilmik candır.

Bu aziz milletimiz, bayrağımız, devletimiz olmasa hepsi yalandır.

Üstünde bayrağımız dalgalandıkça, bize bu aziz millete mahzunluk yakışmaz.

Hadi hep beraber ayağa kalkıp ülkemizi tekrar imar edelim..Haydi bismillah..

Hayırlı Cumalar..

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Tatar Ramazan
    Tatar Ramazan
    27.02.2023 18:36

    “Türk Bayrağı dalgalanmayan ülkede Cuma Namazı kılınmaz” ..... Şimdi bize bu vatanın her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandıran ve güvenle özgürce ibadet yapmamızı sağlayan atamıza ve silah arkadaşlarına lanet okuyanlar nerdesiniz...