Erdoğan’dan uyarı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Erdoğan’dan uyarı
20.11.2018 - 15:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada hem belediye başkan aday adalarını hem de partilileri sert bir dile uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında yaptığı konuşmada partilileri ve aday adaylarını uyardı.

"ADIMINI MİLLET DÜŞMANLARIYLA BİRLİKTE ATANLAR ARTIK SİYASETTE HORTLAYAMAYACAK"

Erdoğan, "Sadece işbilmez değil aynı zamanda rüşvet, yolsuzluk, mezhepçilik, meşrepçilik paçalardan akıyordu. Su zaten hiç akmıyordu. CHP'nin enkazını kaldırmak bize nasip oldu. İstanbul'un su sıkıntısını giderdik. Diğer illerde asırlık ihmalleri gidermek de bize nasip oldu. İstanbul'un su sıkıntısını biz giderdik. İzmir'in su sıkıntısını bile biz giderdik. Adı yasaklarla, yoklukla, faşizan baskı ile özdeşleşen bir partinin hala aynı kafada gidiyor olması ülkemizin bir talihsizliğidir. Adımını millet düşmanlarıyla birlikte atanlar artık siyasette inşallah yeniden hortlayamayacak. Bu CHP kafası 31 Mart'ta bir kez daha hakettiği dersi inşallah sandıkta alacaktır" ifadelerini kullandı.

"YOLUNU ŞAŞIRANLAR VARSA YA ISLAH YA TASFİYE EDECEĞİZ"

Erdoğan, partisindeki adaylık başvurularına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenler kendi karanlıklarında kaybolup gidecekler.  Kaybettikleri mevzileri kazanmak için yeni taktikler üretecek kabiliyeti olmayanlar eski usul yöntemleri tedavüle sokuyor. Gece gündüz çalışacağız. Noksanlarımız varsa tamamlayacağız. Yolunu şaşıranlar varsa ya ıslah ya tasfiye edeceğiz. 

ADAY OLMADIM DİYE SIRTINI DÖNEN AK PARTİLİ DEĞİLDİR

Siyasetin her kademesi bizler için bir hizmet vasıtasıdır. Adaylık mücadelesi de bu hizmeti kimin daha iyi yapacağının yarışıdır. Bir göreve kimi zaman iki, kimi zaman 12 kimi zaman çok daha fazla kişi talip oluyor. Aday gösterildiği anda diğer arkadaşlarımız onun arkasında saf tutar. Her kim ki ben aday gösterilmedim diyerek partimize sırtını dönüyor hatta kendine başka mecralar arıyorsa o kişi hiçbir zaman AK Partili olamamış demektir. Her kim ki benim istediğim kişi aday gösterilmedi diye benzer tavırlara giriyorsa zaten yanlış yerdedir."

ÜZERİNDE ŞAİBE OLAN İKAZ BEKLEMEDEN ÇIKMALI

Aday olurken 3 dönem orada görev yaparken her şey iyi de aday yapılmadığın zaman neden bozuluyorsun? Bu partide hiç kimsenin ben deme hakkı yoktur. AK Parti biz partisidir. Üzerinde en küçük şaibe olan hiç kimseden ikaz beklemeden kendisi bu kapıdan çıkmalıdır. Teşkilat ve adaylar kendilerini gözden geçirmeli. Ölçümüz 'acaba millet bana ne diyor?' olmalı."