Bıyık’tan Özlü’ye veryansın

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Bıyık’tan Özlü’ye veryansın
28.01.2019 - 17:09

Bir televizyon programında, eski Bakan Faruk Özlü’nün amatör spor kulüplerine söz vermesine rağmen yardım etmediğini söyleyen MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık’ın bu söylemine karşı bir internet sitesinde yayınlanan video  tepkisine yol açtı. Özlü’yü protesto ettiğini söyleyen Bıyık, bu tür siyasetin yakışmadığını söyleyerek, “hem partisine hem ittifaka zarar veriyor” dedi. Özlü’nün bakanlığı döneminde tüm Türkiye genelinde amatör kulüplere dağıtılan yardımın Özlü’nün katkısı ile değil devlet tarafından verildiğini vurguladı.

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, katıldığı bir televizyon programında, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’nün, bakanlığı döneminde Düzce’deki amatör spor kulüplerine maddi yardım sözünü verdiğini ancak etmediğini söyledi.

Bıyık’ın bu açıklaması, bir internet sitesi tarafında alınarak, geçtiğimiz haziran ayında gençlik merkezinde düzenlenen törenle amatör kulüplere 331 bin lira nakdi yardım yapılması ve  Bakan Özlü tarafından çekin ASKF Başkanı Bıyık’a teslim edilmesi videosunu ekleyerek, Bıyık’ın “yalan” söylediği iddia edildi.

HİKMET KESKİN ÖLMEDİ, ÖZLÜ DEĞİL DEVLET VERDİ

Bu videoya büyük tepki gösteren MHP Düzce Belediye Başkanı Erdoğan Bıyık, Faruk Özlü’ye veryansın ederken, amatör kulüplere 331 bin liralık yardımın Özlü değil devlet tarafından verildiğini savundu. Bıyık, “ Biz kimseyi yanıltmadık, Hikmet Keskin orada ölmedi yaşıyor, Yanımda Sayın bakanımız var dedi, amatör kulüplere yardım etmek istiyor, sizin talebiniz nedir dedi. Biz özel idareden nakdi yardım dağıtamıyoruz, nakdi yardım yaparsanız iyi olur dedi. Ne kadar yapalım dedi, 5, 6 bin lira olur dedim, 8 bin lira yapalım dedi. Bakan bey bu işi halledecek, her kulübe 8 bin lira verelim, 65 kulübümüz var yaklaşık 400 bin lira para yapıyor. Tamam dedik. Biz de Bakanlığı döneminde bu parayı kulüplerimize kazandırabilmek için büyük çaba gösterdik Bu Faruk Özlü’nün Düzce’ye katkısı değildir. Cumhurbaşkanımızın takdiri ile tüm Türkiye’de, Edirne, Erzincan’da bunları da mı Faruk Özlü vermiş. Bu kadar sığ bir siyaseti hiç yakıştıramadım.” Dedi.

HEM KENDİSİNİ HEM PARTİYİ BİTİRİYOR

Özlü’nün bu tür söylemleri ile hem kendisini hem Ak Parti’yi bitirdiğini söyleyen Bıyık, bu siyasetin ittifaka da zarar verdiğini dile getirdi. Bıyık, “ Tüm Türkiye’ye dağıtılan böyle bir yardımı Faruk Özlü Düzce’ye katkı yaptı diyebilir miyiz. Demediğimiz için de bunları alet edip bir video yapıp yayınlıyorlar. Daha önce de biyorsunuz bir Gönül Hanım faciası vardı. İl Başkanımızı bir Whatsapp grubuna eklediler ve algı yaratmaya çalışıyorlar, Sayın Faruk Özlü dün akşam çıkmış bir televizyonda, Ak Parti’nin bittiğine dair algı yönetimi yapıyorlar diyor. Sayın Bakan, kimse Ak Parti’nin bittiğine dair algı yapmıyor ama sen bitiyorsun böyle. Sizin gibiler bu partiyi bitiriyor. Biz ne kadar Cumhur ittifakına sahip çıkmaya çalışıyoruz, biz geçen seçim sayın Cumhurbaşkanımıza kapı kapı gezip oy istedik. Ama siz yaptığınız bu yalan yanlış işlerle partinize ve sayın Cumhurbaşkanına, Cumhur ittifakına  zarar veriyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

FİTNE YAYARAK SİYASET YAPILMAZ

Faruk Özlü’yü protesto ettiğini söyleyen Bıyık, ilkeli siyaset yapmaya davet etti, “ Bu şekilde video yayarak fitne ile siyaset yapmasın. Herkes aklını başına alsın, siyaset onurlu şekilde yapılır, ispatlayacağını şeyleri konuşun, İnşallah sesimizi ulusalda Cumhurbaşkanı da duyar, Biz Cumhur ittifakı için her şeyi yapıyoruz. Ama Faruk Özlü gibi siyasiler hem kendilerine, hem partilerine, hem de Cumhur ittifakına zarar veriyorlar” dedi.