Düzce Ovası Bozkurt yuvası koruma neyin nesi?

  • 16.11.2021 12:57

Bizim zamanımızda ülkü ocakları ve MHP teşkilatları toplumu ilgilendiren en ufak konuda harekete geçerdi. Örneğin bir askerimiz yada polisimiz şehit olursa (ALLAH POLİSİMİZİ, ASKERİMİZİ, DEVLETİMİZİ ve MİLLETİMİZİ KORUSUN) Düzceli olsun olmasın hangi vilayette olursa olsun sokaklara iner ve yürüyüşler yapardı...

Yürüyüşlerde hainlere göz dağı verir, askere gitmeye hazır olduğumuzu dile getirir ve "DÜZCE OVASI BOZKURT YUVASI" diye bağırırdık. 

Lise çağlarımızdı... Ülkücü olmanın onur ve şerefine ermiş gençler olarak bir çok problemi kendimizin sorunu gibi hissederek gerekeni yapmaya çalışırdık.
 
Şimdilerde ise  Ülkü Ocakları bunu sokaklara inmek yerine gençlere eğitimler vererek, kampanyalar düzenleyerek yapmaya çalışıyor. Takip ediyorum her gün bir faaliyet var. Allah nazardan saklasın. Bilinçli gençler yetiştirmek oldukça önemli. 

MHP teşkilatına baktığımda ise siyasi rekabet, çekememezlik, arkadan konuşma görüyorum. Kim bilir bilmediğimiz ve halının altına süpürülen neler var neler? 

9 Işık Doktrinini bilmeyen, Kızıl Elma'nın önemini kavrayamayan kişiler, MHP teşkilatlarındalar. Bunları bilmek bir ülkücünün öncelikli görevi, sonrası tamamen kendini halka adamak gerekmektedir. Önce vatan ve millet anlayışı olmalıdır. Vatanı çok seveceksin, bayrağa bakarken gözlerin dolacak, İstiklal Marşı'nı dinlerken tüylerin diken diken olacak. Hele PEYGAMBER efendimiz denildiği zaman akan sular duracak. Atatürk'e saygı duyulacak.
 
Tabi biz teşkilatlarda fazla durmadığımız için şimdiki ülkücü ağabeylerimiz kadar bu işin çilesini çekmedik. Kimin ne kadar ülkücü olduğuna karar vermek de bizim haddimize değil. Elimizde metre yok ki kimin ne kadar ülkücü olduğunu ölçelim.
 
Bütün bunların arasında özellikle MHP'lilerin kendilerini vatana ve millete adaması gerektiği söz konusuyken, MHP İl Başkanı İlhami Bey'in koruma talebi gündeme geldi. 

Konuyla ilgili belge elime geçtiğinde adeta şok oldum. MHP tarihiyle etle tırnak olan ‘Düzce Ovası Bozkurt Yuvası’ sloganının kuşaktan kuşağa aktarıldığı Düzce’de MHP'nin il başkanı neden koruma ister? Bunu düşündüm ve haberini yaptım. Haberin ardından tabi belli kesimlerde kaşınmalar, rahatsızlıklar olduğunu da biliyorum. 

Bizde hatırı kalmayan MHP İl Başkanı, sağdan soldan bize gönderme yaparak önce elimizde belge olup olmadığını öğrenmek istemiş sanırım. Belgesi elimizde bize de yayınlamak düşer. 

Sayın İl başkanına Sormak İsterim; 

"DÜZCE OVASI BOZKURT YUVASI" seslerinin yankılandığı bu topraklarda sizin koruma talebiniz neyin nesi? Kimden korkuyorsunuz? Korumayla gezerek halktan bir basamak üstte olmak mı istiyorsunuz? Trafik ışıklarından rahat geçmek mi? Çakarlı arabalarla  çaka atmak mı? Sizlerin zaten silah ruhsatı konusunda sıkıntı çekmemeniz gerekiyor. Silahınıza güvenmiyor musunuz? Tutukluk yapar diye mi korkuyorsunuz?
 
Siz Düzce'nin menfaatleri için çalıştığınızı iddia ederken, Düzce Üniversitesi'ne il dışından gelen 10 binlerce öğrencinin, memur olarak atanan yüzlerce kişinin MHP İl Başkanının korumayla gezdiği vilayete ne gözle bakacağının farkında mısınız? 

Gençlerin anneleri, babaları, yakınları MHP Düzce İl Başkanının korumayla gezdiği vilayete çocuklarını nasıl gönül rahatıyla gönderecekler?
 
Diyelim ki MHP Genel Merkezi talimatıyla MHP İl Başkanı olarak valiliğe dilekçeyi yazdınız.  "Ben Düzce'de kendimi güvende hissediyorum. Bu şehirde bize en ufak bir yanlış hareket olmaz. Düzce bizim kalemiz. Teşekkürler" diyerek geri çevirme lüksünüz yok muydu?

Bir anlık heyecanlar yapılan bazı hareketler sadece size, partinize ve teşkilatınıza değil, Düzce'ye, ileri götürmeye çalıştığınız şehre zarar verir. 

Ben inanıyorum ki DÜZCE OVASI HALEN BOZKURT YUVASI...

Korkmayın size bu ovada bir şey olmaz!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.