Özlü’nün başkan yardımcıları ve birim müdürleri değişim hamlesi nasıl yorumlanmalı?

  • 21.03.2022 14:34
  • (1)

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve belediyeye ait şirketlerde yönetim değişikliğine gitti.

Özellikle yaptığı bu değişim kamuoyunda çok fazla konuşuldu ki daha öncede değişiklik yapmasına rağmen bu kadar ilgi çekmemişti.

Özlü yaptığı değişiklikle Oya Kocam, Hasan Günden, Serkan Yılmaz, Cengiz Tuncer ve Okan Kaltu’yu Belediye Başkan Yardımcılığı için uygun görürken, adeta belediyede hava yastığı görevi gören Hüdaver Gösterişli, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden el çektirildi ancak Düzce Belediye Meclis Başkan Vekili olarak görevlendirilmesi gündeme geldi.

Ayrıca yine Hüdaver Gösterişli, Bel-Tur şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak görev almaya devam etti.

Şimdi bu araya Düzce Belediye Başkanlığı yönetim şemasını da koyacağım ki hangi müdür hangi görevde görebilesiniz.

Peki 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan milletvekilliği seçimleri öncesi bu son yer değişiklikleri ile ilgili neler okumalıyız?

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptıktan sonra Düzce’de büyük saygı kazandı. Ankara’da sağlam bağlantıları olduğu yönünde oluşturulan kamuoyu sayesinde her kesimden Düzceli kendisine güvendi.

Görevden alındığında ise Düzceliler bu duruma gerçekten üzüldüler. Görevden alınmasının ardından belli bir süre kendi kabuğuna çekilen, özel arabasına binip tatile çıkan Özlü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ki villasında bir yandan devasa kütüphanesinde ki hangi kitabı okusam düşüncesi içindeyken bir yandan da siyasi olarak nasıl bir hamle yapacağı üzerinde düşünceye daldı.

Ankara’da kendisini ziyaret edenleri ya göl kenarında ki kafelerde ağırladı yada yine Ankara’da meşhur kafeteryada bir araya geldi.

Özlü, burada kendisini ziyaret eden Düzcelilere, o dönem Mehmet Keleş gibi güçlü bir ismin istifa etmesinin ardından yine Düzce Belediyesi’ni kısa dönem içinde başarıyla yöneten Dursun Ay’a alternatif ismin kim olacağını sormaya başladı.

Düzceliler ısrarla Özlü’nün Düzce Belediye Başkan Adayı olmasını istese de kendisinin bu yönde bir düşüncesi olmadığı defalarca söyledi.

Bu arada İzmir’de ki gazetelerde de İzmir’e sürpriz belediye başkan adayı haberleri yaptırarak kendisinin İzmir’den aday gösterilmesi için girişimlerine devam etti.

Ancak kendisinin İzmir’den aday gösterilmeyeceği kesinleşince, aniden ısrarla Düzce Belediye Başkan Adayı olmayacağım diyen Özlü, aday oldu ve bakanlıktan gelen saygı, güven ve talep doğrultusunda Düzce Belediye Başkanı seçildi.

Başkan seçildikten sonra bir süre daha Özlü’ye olan saygı ve sevgi en üst düzeye çıktı. Hem basında hem kamuoyunda Özlü yere göğe sığdırılamadı. Ancak Özlü her geçen gün karizmasından yitirmeye başladı.

Vermiş olduğu vaatlerin bir çoğunu yerine getiremeyen Özlü, Düzceli esnafların ekmeğine kan doğrarcasına iş ve işlemler yaptı. İzmirli bir firmayı getirdi Düzce’nin göbeğine kondurdu. Düzce’de ki milli bayramlara katılmayarak tepki çekti, söz verdiği millet bahçesini söz verdiği tarihte bitirmedi.

Olimpiyat Kavşağı konusunda büyük tepki çekti. Belediye meclisinde tepkisini dile getiren kişileri dava ederek konuyu içinden çıkılmaz hale getirdi. AK Parti’ye oy verenler bile Özlü’ye büyük tepki gösterdi.

Bunların dışında Düzcespor’a destek istenmesine rağmen Düzcespor’un seçimlere etkisi yüzde 5 olur diyerek adeta geri çevirdi ve söz verdiği destekleri vermedi.

Düzce Belediyesi’ne bağlı spor kulüplerinin başarısını kenara iterek kapattı. Basketbol, voleybol branşları kapatıldıktan sonra bir süre Düzce’de bu spor alanında suskunluk hakim oldu.

Daha sonra yine tüm sorumluluğu üzerine alan ve bir dönem Düzce Belediye Spor’da yöneticilik yapan Hatun Albayrak spor kulübü kurdu. Başarından başarıya koşan kulüple maç sonrası fotoğraf çektiren Özlü, spora destek verdikleri masalını anlatmaktan da geri kalmadı.

Özlü, baktı ki olmuyor Düzcespor’a yanaşmaya başladı. Trafik ışıklarına o sene bu sene yazdırdı, Düzcespor’u AK Partili Ayşe Keşir’in de katılacağı yemekte ağırlamak için harekete geçti.

Basını hiçe saydı. Etkisi yüzde 1 dedi. Üniversite’yi hiçe saydı, Akçakoca’yı hiçe saydı. Kendisine yakın giden isimleri küstürdü.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a küfür edercesine yazılar yazan ve Millet İttifakı ortaklarından Demokrat Parti’nin Düzce yöneticisi Ercan Katırcıloğlu’nu danışman alması hemde siyasi danışman alması AK Parti Düzce il teşkilatıyla arasının açılmasına neden oldu.

Türkiye İçin Vizyon Tasarımı isimli kitabı, AK Parti Genel Merkezi’nde tepki gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gösterilen kitap yere fırlatıldı. Daha neler oldu neler. İnsansız Hava Araçları ihalesi dedikoduları gibi bir çok söylenti Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.

İşte daha uzamasın diye yazmadığım bir çok konu bir araya gelince ufak bir kartopu gibi görünse de büyüdü ve çığ topu haline gelerek önünde ne varsa yıkıp geçmeye, Faruk Özlü’nün kamuoyu ve AK Parti’de ki karizmasını sıfıra indirmeye başladı.

Peki Düzce Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye biri müdürleri değişiklikleri ile ne alakası var diyeceksiniz….

Aldığım duyumlarda Düzce Belediye Başkanlığı görevi sona erdiğinde Özlü tekrar aday gösterilmeyeceği, gösterilse de bu gidişle seçim kazanamayacağı için kendisini 2023 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine hazırlamaya başladı.

AK Parti birinci sıra adayı olsa dahi muhtemelen seçileceği için siyaset sahnesinden silinmemek için yaptığı ataklar artık gün yüzüne çıkıyor.

Yaptığı değişiklik sayesinde kendisinin en güveneceği ve söz dinleyecek adamı olan Hüdaver Gösterişli’yi istifa etmesi durumunda aynı Dursun Ay gibi 1 yıl yada daha az süre Düzce Belediyesi’ni idare etmek için bu görevlere getirildiğine inanılıyor hatta ben de böyle inanıyorum.

Yani kısacası Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Düzce Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek 2023 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine hazırlanacak. 2023 ile 2024 yılı arasında belediyeyi güvendiği adamı Hüdaver Gösterişli’ye teslim edecek.

Tabi bu benim ve kamuoyunda bazı kesimlerin görüşüdür. Neler olacağını zaman gösterecek. Herkes hakkında hayırlısı olsun.

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Galvanizli boru
    Galvanizli boru
    22.03.2022 12:49

    İşin özü, kocaman bir fiyasko ve başarısızlık