Düzcelilerin aklında aynı soru . Çakar ve Asuk neden istifa etti?

  • 2.06.2022 13:23

Düzce yarım saat içerisinde iki istifa ile şok üstüne şok yaşadı. Bazı kesimler istifaların yerinde olduğunu savunurken, bazı isimler ise istifaların yersiz ve zamansız olduğunu savundu. 

AK Parti eski Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk istifasına dair bir açıklama göndererek her zaman kullanılan klasik dille istifasını duyurdu. Ancak Düzce Üniversitesi'nden istifa iddialarına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Yani durum muallakta olmakla beraber, istifa haberlerine bir yalanlama gelmediği için doğru kabul edildi. 

Peki neydi bu iki ismi istifaya sürükleyen? Düzcelilerin aklında bu sorular var.

Düzce Üniversitesi'nde rektör Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar'ın istifasına ilişkin ilk senaryo yani kamuoyunda konuşulan ilk iddia TÜGVA'nın istifada etkili olduğu yönünde. 

TÜGVA bilindiği gibi ülke genelinde ciddi bir yapılanmaya sahip olan bir sivil toplum kuruluşu olarak ön plana çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı ve devlet kademesinde bazı atamalarda da söz sahibi olduğu konuşuluyor. 

İşte TÜGVA Düzce'de yani Düzce Üniversitesi'nde belli isimlerin önemli konumlara gelmesi için Düzce Üniversitesi Rektörü Çakar'dan istekte bulundu. Ancak Prof.Dr. Çakar, Cumhurbaşkanı ve kızı ile olan yakınlığına güvenerek bu talepleri reddetti. Bunun sonucu olarak yaşanan kavgada kaybeden taraf Prof.Dr. Çakar oldu. 

İkinci iddia yani senaryo ise Prof.Dr. Çakar'ın milletvekili adayı olacağı yönünde. Beklenen erken seçimle birlikte Düzce'den bir çok kişi Çakar'ın milletvekili adaylık listesinde olmasını istediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çakar'a istifa et ve seçimlere hazırlan. Halkın içine in dedi. 

Üçüncü senaryo ise AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in tekrar Düzce'den birinci sıra milletvekili adayı olmak için genel başkanlık koltuğunda ki gücü kullanarak önünde duran engelleri kaldırmak istemesine dayalı olarak Çakar'ın istifasına gelinen süreçte önemli rol oynadığı yönünde. Çakar'ın rektörlük sürecinin bitmesi ile milletvekili adaylığına hazırlanacak olması ve Keşir'in bunu bir tehdit ve tehlike olarak görmesi nedeniyle Çakar'ı yıpratmak adına böyle bir yol izlediği iddia edildi. 

Kamuoyunda konuşulan son senaryo ise Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşanan sıkıntılardan kaynaklı olarak üst üste yapılan şikayetler Rektör Çakar'ın sonunu hazırladı. Hem haberlerde hem vatandaşlar tarafından CİMER'e yapılan şikayetler nedeniyle Rektör'ün istifası istendi. 

Peki Kadın Kolları eski Başkanı Gönül Asuk neden istifa etti? 

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir'in bu istifada önemli rol oynadığı aşikâr. Sonuç olarak istifa genel başkana gider ve gerçekten istemese bu istifayı kabul etmezdi.

Gönül Asuk, siyasi işlerinden daha çok Düzce Belediyesi'nin Mutfak Sanatları Merkezi'nin gelişmesi ve ilerlemesi için çalışınca sahada görünmesi ve İl Başkanı Musfata Keskin kendisi ile verimli çalışamadığını söyledi. Bu sebeple Asuk'un istifası istendi. Bu ilk senaryo. 

Yine Ayşe Keşir kendi istikbalini düşündüğü için aslında anlaşamadığı Asuk'un görevine son vererek daha çok anlaştığı eski Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş'i tekrar göreve getirmeyi planladı. Bu senaryo ikinci senaryo oldu.

Gönül Asuk'un milletvekili adaylığına hazırlanmak için istifa ettiği iddialar ve senaryolar arasında yer aldı. Bu durum uzak bir ihtimal olmasına rağmen kamuoyunda konuşuluyor. 

İşte istifa haberlerinin çıkmasından bu yana Düzce kamuoyunda ortaya atılan iddia ve senaryolar bu yönde. Tabi istifa ettiği söylenen iki isim gerçekleri açıklamayacak ve sadece işlerini bahane ederek uzaklaştıklarını söyleyecekler. 

Ama eminim ki ilerleyen yıllarda bunlar bir yerlerde açıklanacak ve sebepler tüm gerçekliği ile ortaya çıkacak. 

Bizlerde şimdi yeni rektör kim olacak? Yeni kadın kolları başkanı kim olacak? Bunlara bakarak az çok tahminler yürüteceğiz. 

Sonuç olarak Düzce için hayırlısı olsun. 

Daha önce de defalarca dediğim gibi siyaset acayip bir oyun ve bu oyunu hiç çözmeyeceğim. 

Hani bir söz var; 

"Güvenme güzelliğine bir sivilceden ibaret. Güvenme zenginliğine bir kıvılcımdan ibaret"

Ben şöyle bir güncelleme yaptım;

"Güvenme makamına bir istifadan ibaret. Güvenme dostuna bir sözden ibaret"

KALIN SAĞLICAKLA...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.