Ayşe Keşir’in AK Parti Düzce teşkilatı içinde ki hamleleri bitti mi?

  • 6.06.2022 11:06

AK Parti’nin siyasete kazandırdığı isimlerden olan Ayşe Keşir, AK Parti’nin bazı kademelerinde çalıştıktan sonra Ankara’dan milletvekili adayı olmak istese de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile ilk döneminde Düzce’den 3. Sıra milletvekili adayı gösterildi.

AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemde Keşir 3. Sıradan seçilerek TBMM’de ki yerini aldı.

Daha sonra yine Düzce Milletvekili adayı olan Keşir bu kez 2. Sıradan gösterildi ve yine seçimleri kazanarak TBMM’de ki koltuğunu korudu. Bu süreç içerisinde Ankara kulislerinde ciddi yer edinen ve özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde TBMM’den ayrılmayarak dikkatleri üzerine toplayan Keşir, siyasetin en üst noktasına uzayan merdivenleri hızla çıkmaya başladı.

Asıl hedefi bakanlık olan Keşir bu hedefinden önce AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı oldu ve siyasette ki etkisini ve gücünü kanıtladı.

Tabi süreci siyaseti yakından takip edenler bilirler. Keşir’in hızlı yükselişiyle birlikte Düzce teşkilatlarında ki etkinliği de artmış oldu. 3. Sıradan sürpriz aday olarak gösterilen ve şahsımın da zamanında ithal vekil dediği Keşir, artık Düzce siyasetine yön ve ayar vermeye başlayan bir isim haline geldi.

Son olarak AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk’un istifasında önemli rol oynadığı dillendirilen Keşir’in AK Parti Düzce teşkilatından operasyonlarının bitip, bitmediği yönünde kafalarda bazı soru işaretleri oluşmaya başladı.

Neden Ayşe Keşir Düzce teşkilatında böyle bir operasyon yapar diye kendi kendime düşünmeye başladım. Belli sonuçlara varmaya başladım. Tabi bunlar şahsımın komplo teorileri. Ben böyle yazdım diye böyle olacak diye bir durum yok.

Bana göre Ayşe Keşir oldukça hırsızlı ve hayallerinin peşinden koşan bu hayallerini de ne pahasına olursa olsun gerçekleştiren bir isim. Hırsı kötü anlamda bir hırs değil. Ciddi aşamalardan geçmiş, kapı kapı tencere, tava satmış, gazetecilik yapmaya çalışmış Keşir bir anda AK Parti siyasetinin parlayan ismi olmayı bu hırsı ve isteği sayesinde başardı.

Dedim ya Keşir’in AK Parti Düzce teşkilatında operasyonu biter mi? Bence bitmez.

Bu saatten sonra 3. Ve 2. Sıra milletvekili adayı gösterilen Keşir hem konumunun gereği hemde AK Parti’nin Düzce’de eskisi kadar destek göremeyeceği gerçeğini göz önüne alarak 1. Sırayı garantilemek için uğraşacak.

Keşir’in 1. Sıra milletvekili adayı olması için öncelikle Düzce teşkilatlarının desteğini alması gerekiyor. Gönül Asuk bu yönde bir destek veremeyeceği için istifa ettirilmiş olabilir. Ayşe Keşir kendisine yakın bir ismin kadın kolları başkanı olarak atamasını yaparsa şaşırmam. Öncelikle kadın kollarının desteğini alması lazım.

Gençlik kolları zaten ne dersen onu yapacak biçimde dizayn edilmiş durumda. Gençlik kolları başkanı şirketlerde yönetim kurulu üyesi yapılarak eli ayağı bağlandı ve sesini çıkarak bir durumu kalmadı.

Sırada kim var? Sırada AK Parti İl Başkanlığı var. Düzce Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu beyefendi kişiliği ile tanınan aslında siyasi oyunların kendisine yakışmadığı bir isim. Cidden tam bir beyefendi. Ne yolsuzluk ne ihale işleri ile işi olur. AK Parti’nin başarısı için çaba harcayan sağlam, güvenilir bir isim.

İşte bu yüzden Ayşe Keşir de Şengüloğlu’na güveniyor ve Merkez İlçe’nin desteğini arkasına almış durumda. Keşir’e en yakın isim Düzce siyasetinde Hasan Şengüloğlu. Hasan Şengüloğlu’nun AK Parti İl Başkanı yapılması durumunda yine merkez ilçeye güvenilir bir isim atanır ve Keşir yüm teşkilatın desteğini arkasına almış olur.

Kısacası ilerleyen günlerde AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in görevden alınmasını ve istifa ettim demesini sürpriz olarak görmüyorum. Hani Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar ile Gönül Asuk’un art arda yaşattığı istifa şokunu artık yaşamam.

Tüm bunlar bir araya geldiğinde Ayşe Keşir, Düzce’den 1. Sıra milletvekili adayı ve bakanlık hayalinde de önemli bir adımı atmış olur.

Dedim ya bunlar benim komplo teorilerim. Belki de hiç alakası yok. Keşir Ankara’dan kendine bir yer bulur ve oradan aday gösterilir. Belki siyaset sahnesinden çekilmeyi tercih eder.

İlerleyen günler neler olacağını gösterecek. Ne olursa olsun Düzce için hayırlısı olsun. Zamanında eleştirdiğim Ayşe Keşir’in aslında Düzce için belli çabalar harcadığını görmek güzel oldu.

Tek dileğim Allah bu memlekete bir Fahri Çakır travması daha yaşatmasın.

Kalın sağlıcakla….

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.