AK Parti İl Başkanı…

  • 24.10.2022 23:26
  • (1)

 

İktidar partisi olan AK Parti’nin mevcut il başkanı Mustafa Keskin’in milletvekili adayı olmak için önümüzdeki günlerde istifa edeceği iddia ediliyor. Henüz Mustafa Keskin tarafından bir açıklama yapılması ancak söylenti dilden dile dolaşma başladı.

İl Başkanı Mustafa Keskin’in istifasına tabi AK Parti Genel Merkezi karar verecek. Ya biz senin il başkanlığı performansından memnunuz seçimlere senle gideceğiz yada evet biz seni milletvekili listesinde görmek istiyoruz ve istifanı sun diyecekler.

İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Genel Merkezi’nin önerisi doğrultusunda gerekeni yapacak. Bu güne kadar il başkanı olarak, siyasi karakter olarak, insani olarak Mustafa Keskin net tavırları ve duruşuyla bir çok kesimin takdir ettiği bir isim haline geldi.

Bundan sonraki süreç ne getirirse getirsin sayın Keskin hakkında Allah hayırlısını nasip etsin.

Biz gelelim asıl konumuza…

Diyelim Mustafa Keskin istifa etti. Yerine gelecek isim kim olmalı.

Bir kere yerine gelecek isim Düzceliler tarafından tanınmalı. Bu kişiyi her kesim tanımalı. Cami cemaatinden, alemcisine, sıfır sicili olandan, mahkum olmuş olanına, sokakta gezenden, gazetecisine, ev hanımından işçisine kadar herkes tanımalı.

En azından AK Parti İl binasından içeri birkaç kez içeri girmiş, partinin yükünü az yada çok çekmiş, maddi ve manevi destek vermiş biri olmalı.

Düzce’de her kesimin rahatça ulaşacağı, telefon ettiğinde karşısına çıkan kişinin nasıl bir tavır içinde olduğunu düşünmekten çok tavrını bildiği  bir kişi olmalı.

AK Parti bu, son yılların sandıkları alt üst eden iktidar partisi. Başındaki ismin karizmasına yakışan bir isim olmalı. Kim ne derse desin AK Parti’nin başında ki ismin karizmasıyla oy alan Düzce’de karizmaya karizma katmalı.

Koltuktan beslenen değil, koltuğa değer katan birisi olmalı.

Ağabey olmalı, kardeş olmalı, sırdaş olmalı.

Davasının adamı, Düzce’nin insanı, Düzce’nin tozunu yutan, havalar kirli olduğunda o kirli havayı soluyan, yaylaya çıktığında mis gibi oksijeni ile hayat bulan birisi olmalı.

Her kesimin sorununu yakından bilen birisi olmalı.

Düzce AK Parti İl Başkanı bir kere Düzceli olmalı. Düzceli olmalı deyince tabi ki il dışında da Düzceliler vardır ama Düzceli dediğinizde işte havasını soluyan, suyunu içen, tozunu yutan biri olmalı.

Sel zamanında dize kadar çamura batmış, kavurucu güneşte Düzce’ye dikey gelen güneş ışınlarının altına yanmış olmalı. Yüreği Düzce sevgisi, vatan sevgisi ile atmalı ki yanlışı olmamalı.

Kısacası AK Parti İl Başkanı Düzcelinin içinden birisi, Düzcelinin derdini bilen her kesime hitap edecek birisi olmalı.

Sonradan mantar gibi aniden ortaya çıkan birisi çıkıp il başkanı olursa, AK Parti geçen dönem kaybettiği 1 milletvekili sayısını ikiye hatta üçe çıkarır ve bitişini en azından Düzce’de kendi sonunu kendisi hazırlamaya başlamış demektir.

Neyse efendim, bu benim duygu ve düşüncelerim. Herkes aynı düşünmek zorunda değil.

Ama şuna eminim ki dışardan gönderilecek birisinin Düzce’de doku uyuşmazlığı sorunu yaşayacağı kesin.

Bununla birlikte zor bir seçim dönemi olacak. AK Parti il başkanı kim olursa olsun başarılı olsun, Allah yardımcısı olsun. Aynı şekilde HDP hariç diğer partilerinde Allah yar ve yardımcısı olsun.

Dedik ya bu seçim çetin ve zor bir seçim olacak. Siyasi stratejiler sonuçları belirleyecek. Umarım AK Parti il başkanı konusunda stratejik bir hata yapıp, duygusal davranmaz.

Kalın sağlıcakla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Akıncı
    Akıncı
    25.10.2022 16:54

    O Benim Beni Tarif etmişsin Canım Kardeşim Bende Aday oldum Ankara'dan Görev istiyorum dedim Verilir istenmez diye diye Düzce ne hale geldi İl başkanı Olacak Adam Halkın içinden gelen Olmalı iki İsim Var Aklımda Biri Hikmet Kılıç var Diğeri Davut Biriktir İsa Şengüloğlu