Boşuna ‘Devlet Ana’ dememişler

  • 4.03.2023 15:53
  • (2)

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu 6’lı masaya veda edecek gibi duruyor. Söylemleri ile masayı yıkma pozisyonuna getirdi.

Ne dedi sayın Akşener “Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı.''

Bu ne demek? Yani CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabul etmiyoruz, bize seçimleri kazanacak aday gerek demek. Yapılan anketlerde Kılıçdaroğlu’nun oyları yüzde 20-25’lerde kalırken, Akşener’in istediği isimlerin oyları Erdoğan’ı geçiyordu.

Hedefin yeni bir hükümet ve devlet başkanı değil sadece egolarını tatmin etmek olduğunu anlayan Akşener’in bu çıkışı ülke gündemi kadar Dünya gündemini de bir anda darmaduman etti.

Akşener, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakılmayacak kadar önemli olduğunu göstermiş oldu.

Akşener, siyasi kurttur. Dönemin İçişleri Bakanı, MHP’nin önemli ismi, AK Parti’nin kurucusudur. Siyasi hamleleri yanlış anlaşılsa da önemli işlere imza atmıştır.

Bir kere hamurunda ülkücü olmak vardır. Ülkücü insan göz göre göre bu vatanın heba edilmesinden yana olmaz.

Bir insan DEVLET ANA sıfatını almışsa boşa almaz. Bu saatten sonra herkesin bir fikri olacaktır.

Birileri Akşener, AK Parti’ye geçecek der, kimileri 6’lı masanın hamlesi der, birileri Akşener kendi başına seçimlerine girecek yada başka ittifaklar doğacak der.

Kolay değil kısa sürede ciddi bir oy potansiyeline ulaşmış bir partinin lideri olmak. Sadece Erdoğan’ı yıkmak için ülkeyi HDP’nini TİP’in eline teslim edecek mi sandınız? Ülkeyi onların eline teslim etmek bir kenara yanından geçmesine izin vermez.

Akşener bence en iyisini yaptı. Hep hayalimdi.

Akşener’i şöyle İçişleri Bakanlığı koltuğunda görmek. Şimdi de en büyük hayalimden birisi budur.

Siyaset hamuru daha çok su götürür. Seçimler öncesi daha çok hamle olur. Meral Akşener 6’lı masaya dönmezse önemli bir karakter olarak seçimleri etkiler.

Bu aşamada bize beklemek ve görmek düşer. Siyaset aklı bambaşka bir akıldır. Bakalım o akıl nasıl işleyecek.

Ama Akşener benim için bundan böyle çok şener, pek şener bir isimdir. Pek şeker işlere imza atmasını temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Yunus Değer
    Yunus Değer
    4.03.2023 16:14

    Bende bu yazıyı kopyalayıp saklıyorum yakında sana iadeli taahhütlü olarak göndereceğim. okuyup ne kadar ucuz işler yapmışım dersin .

  • Düzceli
    Düzceli
    4.03.2023 16:07

    "Akşener, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakılmayacak kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. " Taraflı ve seviyesiz bir yazı olmuş Kılıçdaroğlu nu sevmeyebilirsin ama bunu gerekçelendirmeli bilgi vermelisin bu kadar karalama doğru değil.