Özlü gazetecilere sopa gösterirken danışmanına sesi çıkmıyor

  • 23.03.2023 16:31
  • (3)

 

Düzce Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimi Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Sanırım bundan bir ay önceydi. Cemiyet üyeleri nezaket icabı ‘Biz yönetime geldik. Düzce için ne yapabiliriz? Nasıl Düzce’nin menfaatleri için ortak hareket ederiz?” mesajı vermek istedi.

Toplantı başlar, başlamaz Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, gazetecilere “Sadece gazetecilik yapın” diyerek üst perdeden konuya girdi. Özlü’ye göre gazeteciler sadece gazetecilik yapmalıydı, siyaset konusunda, STK konusunda, iş dünyasında belli yorumlar yapmamalıydı. Yani yanlış adaya yanlış, doğru adaya doğru dememeliydi.

Yine sayın Faruk Özlü, kendisini eleştiren gazeteciler için şöyle bir tabir kullandı. “Bana ateş etmeye başlarlarsa bende kendimi korumak zorundayım.”

Eve sayın Özlü haklı. Gazeteciler sadece gazetecilik yapmalı. Düzce’nin menfaatleri için bir siyasi hareketi övmeli yada eleştirmeli. Yada Düzce’nin menfaatine bir STK’nın başına gelecek isimleri halka anlatmalı. Sorunları dile getirmelidir. İşte gazetecilik budur.

Ancak Özlü’nün dediğine göre sadece iyi şeyleri yazarak, olumsuzlukları görmezden gelerek bir gazetecilik anlayışı içinde olmamız gerekiyor. Hele, hele Faruk Özlü beyefendiye hiç dokunmamız gerekiyor.

Hadi hepsi başımız, gözümüz üstüne dedik. Düzce zarar görmesin istedik.

Sayın Özlü, siz bunları gazetecilere elinizde bir değnekle öğretmeye çalışırken, danışmanınız konumundaki Üzeyir beyefendiye ne demeli?

Kendisini sizin dediğiniz gibi sadece danışmansa danışmanlık yapması gerekmiyor mu? Gazetecilik yaparak yada köşe yazarak kendisini şuanda siyasete ayar vermeye çalışıyor mu?

Mehmet Keleş’in MHP’den aday adayı olmasından danışmanınız Üzeyir beye ne? Keleş’i ne kadar tanıyor? Belli ki siz söylemişsiniz kendisi kaleme almış.

Hadi Keleş’i geçelim de bu devletin bel kemiği bir partinin genel başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye Düzce’den nasıl bir ayar çekmeye çalışıyor? Koskoca mazisi olan MHP’yi ne hadle eleştirebiliyor.

Çok korktuğunuzu biliyorum sayın Özlü. Eliniz ayağınıza dolaşıyor. Muhtemel şekeriniz de yükseldi ve kontrol mekanizmanız tamamen kayboldu. Bunun için tüm kozlarınızı oynamaya başladınız. Ama koz saymadan ihaleye devam ediyorsunuz. Biliyorsunuz ki ihale oyununda koz saymadan hamle yapan oyuncu batmaya mahkumdur.

Siz kendinizi batırdığınız gibi partinizi de batırıyorsunuz. Düzce’de AK Parti’yi bitirmeye ant içmiş gibisiniz. Parti size yaptı ki bu kadar intikam duygusu ile yanıp, tutuşuyorsunuz?

Bence siz nezaket gereği yanınıza gelip bir çayınızı içen gazetecilere aba altından sopa göstermek yerine kendi danışmanınızın kulağını çekin.

Dediğiniz gibi gazeteci gazeteciliğini yapsın, siyasetçi siyasetini, danışman ise danışmanlığını.

Yoksa size yine sizin dediğiniz gibi siyasete ayar verecek gazeteci siyasete atılsın, kendisini gazeteci olarak gören danışman gazete çıkarsın. Aksi halde kendinizle çelişmeye devam edersiniz.

Kalın sağlıcakla..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • Yüreğine saglik
    Yüreğine saglik
    24.03.2023 16:11

    Doğruyu söylemek hak davayı savunmak onurlu yaşamanın bir parçası vorol abi

  • Dizceli
    Dizceli
    23.03.2023 19:49

    Eeey özlü senden beklentileri vardı Düzcelilerin Düzcenin sen neyapıyorsun kazayla Üç beş ay bakanlık yaptın çıkamadın bakan modundan sen hakikaten kafası çalışmayan Düzceye beklentilerini veremeyen biri oldun.KELEŞİN yaptıklarını yok etmeyi başarıyla yaptın kincilik yaptın.

  • Araf
    Araf
    23.03.2023 16:42

    İnsanları arafta bırakacak adaylarla seçime giderseniz 3 un 1 ini ancak alırsınız sayın bakan/başkan