Sayıştay raporuna çamur atıyorlar açıklaması sizi kurtarır mı?

  • 24.12.2020 00:00

Sayıştay Başkanlığı Düzce Belediyesi’nin 2019 yılı denetim raporunu açıkladı. Raporda hemen hemen tüm Türkiye’de ki belediyelerin de yaptığı usulsüzlükler, hatalar vardı.

Düzce’de bazı yerel basın kuruluşları ile yaygın anlamda haber servisi yapan haber siteleri SAYIŞTAY raporundan yola çıkarak gördükleri hataları ve eksiklileri haber yaptılar. Haberlerden birisi de araç kiralama ihalesi sırasında yapılan yanlışlılar oldu.

Haberlerin ardından Düzce Belediyesi hemen bir açıklama yayınladı ve basının kendilerini yıpratmaya çalıştığını söyledi.

Yahu arkadaş, SAYIŞTAY raporunu sadece haber yapan basın mensuplarının sizi nasıl bir yıpratma çabası olabilir. Bunu haber yapmak sizi yıpratmaksa bu raporu tutan SAYIŞTAY tamamen sizi yıpratmak için rapor tutmuş olmuyor mu?

Madem basının yazdığı haber yalan yanlış, madem basın belediyeyi yıpratmaya çalışıyor, madem size karşı tavrı var ve buna karşı açıklama yaptınız…

SAYIŞTAY’ı da eleştirin. Nasıl böyle rapor tutar bizi yıpratmaya çalışıyor SAYIŞTAY diye açıklama yapın. Çünkü tamamen SAYIŞTAY raporundan yola çıkılarak haber yapıldı.

Ama işin kolayı ya “Basın tü kaka” “Bizi yıpratıyorlar” açıklamalarıyla SAYIŞTAY raporunu görmezden gelip kamuoyunun önüne basını atıyorsunuz.

Çünkü istediğiniz bu tip işlerin haber yapılmaması ve kamuoyuna duyurulmaması. Basının sadece sizlerin attığı mailleri haber yapmaları ve belediyeyi güllük, gülistanlık göstermeleri.

Basın hakaret etmemiş, sadece olanı kamuoyuna aktarmış.

Aslında eleştiri ne güzel bir olgudur. Eleştiriden dersler çıkarılır ve doğru yol bulunur. Sizler her gün gittiğiniz yerde yaptığınız yanlışları veya hataları görmemiş olabilirsiniz. Bunda art niyet aranmaz. Ancak bunu basın yada vatandaş görüp eleştiri yapıyorsa o eleştiriyi dikkate alıp sorunu ortadan kaldırmak gerekir.

Evet Düzce’de güzel işler olmuyor mu? Olmuyor denilirse ayıp edilmiş olunur. Ama istenilen gibi gidiyor mu? Gidiyor denilse de ayıp edilmiş olunur.

Bu yüzden eleştiri en güzel ders olmalıdır. Bırakın basını gözünüz kulağınız olarak görün ki yanlışlıkları size anlatabilsinler ve sizde onları düzeltin.

En ufak bir haberde basın kaka, taraflı, çamur atmaya çalışıyor açıklamaları sizin Düzce’yi güllük gülistanlık göstermenize yetmez. Vatandaş zaten göreceğini görüyor. Emin olun basın mensuplarından daha iyi görüp daha iyi analiz ediyorlar.

Bu analizlerin sonucunu ise 2023 yılında yapılması gereken seçimlerde en iyi şekilde göreceğine eminim.

KALIN SAĞLICAKLA!!!

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.