EDS’ler neden külfet?

  • 15.03.2021 00:00

Düzce’de kurulduğu günden bu yana pek çok sürücünün canını yalan EDS’lerin kaldırılması gündeme geldi. EDS’lerin kaldırılması için farklı isimlerin harekete geçtiği söylenmesine rağmen ben bile kimin bunun için harekete geçtiğini tam anlamıyla bilmiyorum.

Ancak duyduğum şu ki aslında Düzce Belediyesi’nin de EDS’lerden pek memnun olmadığı ceza başına aldıkları yüzde 7,5 gelirin giderleri karşılamadığı hatta bu sayede bir çok vatandaşın tepkisi olduğu için yapılan bir çok hizmetin önüne geçtiği söyleniyor.

Bir duyumum daha var ki EDS’leri kuran şirketin kurulduğu günden bugüne kadar yatırım bedelinin yarısını kazanabildiği EDS’lerin kaldırılması durumunda kalan yatırım ücretinin Düzce Belediyesi’nden tahsil edeceği yönünde.

Tabi bu duruma Düzce Belediyesi yöneticileri tarafından büyük külfet olarak bakılıyor.

EDS’ler neden külfet?

Mesela Düzce kasrının yıkılıp yenisinin yapılması külfet değil miydi?

Mesela Rabia heykelinin kaldırılıp taşınması külfet değil miydi?

Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan güreş sahasının kaldırılması külfet değil miydi?

İnönü ve Avni Akyol parklarında bulunan yapıların yıkılması külfet değil miydi?

İstanbul Caddesi üzerinde ki tramvayın kaldırılması külfet değil miydi?

Bisiklet yollarının yapılıp boyandıktan sonra tekrar bozularak alt yapı çalışması başlatmak külfet değil miydi?

Düzce Belediyesi hizmet binasının kaldırılması gündemde bu külfet olmaz mı?

Kamuoyunda bir algı var ki Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş zamanında yapılan hizmetleri tek tek ortadan kaldırıyor. Doğru mu? Algı doğru, düşünce ne kadar doğru bilemem.

Ancak madem böyle bir algı var ki Mehmet Keleş zamanında yapılıp da kaldırılacak en iyi yatırımlardan biri EDS’ler olacak.

İnanın ki kural hatası yapmak elbette cezayı gerektirir. Kimse kırmızı ışıkta geçemez, hız sınırlarını aşamaz, kurallar dışına çıkamaz.

Ancak EDS’ler ile birlikte Düzce’nin trafiğinin de EDS kullanmaya uygun hale getirilmesi gerekir. Örneğin Olimpiyat Kavşağı’nda kavşak dönerken yeşil ışıkta geçip köşeye gizlenen kırmızı ışığı fark etmediği için onlarca ceza yiyen sürücü var.

Kurallara gereği yeşilken kırmızıya dönen trafik ışıklarında arada bir süre sarı ışık yanar. Ancak Düzce’de yeşil kırmızıya o kadar hızlı geçiyor ki sürücüler bu durumdan mağdur oluyor.

Kısacası EDS kullanmak güzel iş yükünü azaltır, kurallara uymayı arttırır.

Ama ama ama buna uygun trafik alt yapısı şarttır.   

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.