- 29.09.2023 10:55
Düzce’de geçtiğimiz günlerde Düzce Lisesi tabelasının değiştirilmesi ile ilgili adeta bir fırtına koptu gitti. 15 Temmuz Şehitleri Lisesi’nin isminin kaldırılıp tekrar Düzce Lisesi yapılması bazı Düzceli olmayan, Düzce Lisesi isminin Düzce için ne anlam ifade ettiğini bilmeyen kişilerin elinde oyuncak oldu hem kutsal şehitler ön plana çıkarıldı.
Bu ülkede gündem yapmak istiyorsanız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, imam hatipler, başörtüsü ile şehit ve gazileri ön plana çıkardığınızda herkes bu olguların peşinden koşmaya başlar. Çünkü her kesimden bu olgulara karşı aşırı hassasiyet var. Doğal olarak herkes savunmaya geçer ve bazı kişiler istediklerini elde ederler.
Düzce Lisesi konusu da böyle oldu. Sanki Düzce’de 15 Temmuz şehitlerinin hatırası tamamen silinmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışan sosyal medya maymunları devreye girdi. Bu sosyal medya maymunlarının gündemi meşgul etmek için yaptığı hareket diğer 15 Temmuz gazisi, şehit yakınlarını da harekete geçirdi.
Peki kim bu sosyal medya maymunları?
İsimleri belli değil. Kendilerine belirli rumuzlar belirlemişler, baykuş, Ankara kuşu veya çakma bazı isimler. Yarın olumsuz bir durum olduğunda bu kişilere muhtemelen ulaşılamayacak ve sadece yaptıkları yanlarına kar kalacak. Olan yine masum 15 Temmuz’da tankların önüne yatan, bu uğurda şehit olmuş aziz şehitlerimizin yakınlarına olacak.
O sosyal medya maymunlarının tek işi aldıkları maaşın karşılığını verip ortalığı birbirine sokmak ve kenara geçerek kıs kıs gülmek.
Şahsımı şehitlere saygısızlıkla suçlarmışlar. Benim ne haddime şehitlere dil uzatmak. Ben bir şehidin bayram direği çalındı diye ortalığı bir birine katan adam değil miyim?
Acaba bu adı, sanı, cinsiyeti belli olmayan baykuşlar, Ankara kuşları benim kadar milliyetçi mi? 15 Temmuz akşamı sadece İstanbul’da olmamamız mı hata? Peki kimse harekete geçmeden bizim İsa Keleş arkadaşımla Bolu’ya doğru araba sürmemiz, Bolu Komando Tugayı’ndan asker gelecek denmesi üzerine onlara karşı koymak için canımızdan, evlatlarımızdan, anamızdan, babamızdan vazgeçmemiz ne olacak?
AK Parti önüne gelen ilk gazeteci kimdi? Dönemin AK Parti il başkanı Hikmet Keskin milleti sokağa çağırırken ilk kim bunu duyurdu?
Bizim demek istediğimizi kendi üzerine alınan 15 Temmuz gazisi, şehit yakını varsa kesinlikle onları hedef alan bir yazım yada mesajım olamaz.
Bu ülkede 15 Temmuz bizim….
Bu ülkede 15 Temmuz şehitleri bizim…
Bu ülkede 15 Temmuz gazileri bizim….
Bu ülkede PKK denilen terör örgütü ile savaşırken kanını toprağa döken şehit bizim…
Bu uğurda kolunu, bacağını bırakan, gözünü feda eden gazi de bizim…
Bu sosyal medya maymunları var ya bu sosyal medya maymunları. Baykuşlar bilmem neler. Ülkede rüzgar bir tersine dönsün Allah biliyor ya yemin ederim ki hemen onlarda tersine döner. Allah göstermesin de olursa ilk bu sosyal medya maymunları 15 Temmuz şehitlerine hareket etmeye başlarlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk bunlar hain ilan ederler.
Çünkü bu sosyal medya maymunlarının muhtemelen FETÖ denen örgütün hain lideri Fetullah Gülen’le bir çok fotoğrafı vardır. Nasıl ki hain darbe girişiminden sonra o fotoğrafları sildirmek için sıraya girdilerse şimdi bu attıkları twitleri de sildirmek için sıraya girerler. Hatta çakma isimlerle açtıkları sosyal medyaları kapatarak kaçarlar.
Bunların gazına gelmeyin. Bunlar gaz verir kenara çekilir ve izlerler.
Düzce’de Mehmet Akif Ersoy ortaokuluna 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu ismi verildi. Milli şairimizin ismi de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda yaşatılmaya devam etti.
Düzce Lisesi ise Düzce Lisesi olarak devam edecekti.
Keşke o çakma isimli sosyal medya maymunları gerçekten 15 Temmuz’un anısına sahip çıksa da Düzce’de 15 Temmuz adı verilen diğer mekanların ne halde olduğunu bilseler. 15 Temmuz parkının halini bir gelip görseler.
Baykuş bilmem ne kuş. Tekrar söylüyorum. Sizler çakma isimlerle sosyal medya maymunluğu yaparak halkı ikiye ayırıp kutuplaştırıyorsunuz. Bir süre sonra sizin kirli oyunlarınız ortaya çıkacak. Halkı kin ve nefrete teşvik etmeniz size bir şey kazandırmayacak. Yaptıklarınızın hesabını elbet vereceksiniz.
Siz değerli 15 Temmuz gazileri, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları. Sizlerde göreceksiniz. Bu sosyal medya maymunları sizleri kandırıyor. Sizleri sadece şehitlerimiz üzerinden etkilemeyi başarıyorlar ve ortaya atıyorlar. Sizi yalnız bırakıp kendi köşelerine çekilecekler. Benden söylemesi gaza gelmeyin.
Tekrar söylüyorum ne benim, ne valilerin, ne başka bir kesimin 15 Temmuz’a, şehitlerimize ve gazilerimize saygısızlık yapması haddine değildir.
Zamanı gelince hep birlikte oturup izleriz. Kim gerçek vatansever, kim kaçıp gider.
Kalın sağlıcakla.
Yorum Yap