Dursun Ay…

  • 8.04.2021 00:00

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından AK Parti’nin ortak kararı ve meclisin oyları ile görev başına gelerek yaklaşık 1 yıl Düzce Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Görev süresi içerisinde bir çok ismin 1 yılda yapamadığı hizmeti yaparak bugün üzerinden geçtiğimiz yolları açtı hatta kısa sürede asfaltını bitirdi. Sadece aklıma gelen iki üç önemli yolu hatırlatmam gerekirse birisi otogar bağlantı yolunun açılması ve asfaltlanması ile TEM otoyol bağlantı yolunun kısa sürede asfaltlanması geliyor.

Bunun dışında umumi tuvaletleri ücretsiz hale getiren, Düzce’nin bir çok yerine hatıra çeşmesi yaptıran Dursun Ay 1 yıl gibi kısa sürede Düzce’nin gönlünü kazandı.

Hatta ben direk ve net söyleyeyim mi?

Dursun Ay’ın 1 yılda yaptıklarına bakın, işi çok biliyorum diyenlerin yaptıklarına pardon yapacağız dediklerine bakın arada ki farkı göreceksiniz.

Dursun Ay’ı ittiler, beğenmediler hem vallahi hem billahi bir çok olaya denk geldik hem partisi zarar görmesin hem Dursun Ay kırılmasın yada üzülmesin diye görmezden geldik. Koca belediye başkanı seçilen adama çocuk gibi davranmak siyasi ahlaksızlıktan öte değildir.

Dursun Ay’ın görev süresi biterken yerel seçimler geldi çattı.

İl Genel Meclis üyeliğine aday gösterilen Dursun Ay’a bu kez İl Genel Meclis başkanlığı sözü verildi. Adamı dağ taş tepe dolaştırdılar. Partisi için gecesine gündüzüne kattı. Hem eşi hem kendisi evlerine gitmediler. Yakından şahidim.

Tabi seçimler oldu ilk dönem Dursun Ay’a söz veren ağabeyleri, ablaları “Aa nasıl olur. Biz gerekeni söylemiştik” diyerek geçiştirdiler. Sanki karşılarında çocuk vardı.

Bu süre içerisinde Dursun Ay’a en çok borç yapan belediye başkanı dediler, hurdacı belediye başkanı dediler, bunu diyenler pardon biz senin adına açıklama yapacağız sen sakin ol dediler. Ama adamın ismini kendilerince lekelediler. Kendilerince kendilerini akladılar.

İl Genel Meclisi’nde ikinci dönem başkanlık seçimleri geldi. Bakın kanun gereği böyle bir gereksinim olmasa da İl Genel Meclisinde centilmenlik anlaşması gibi alışılagelen bir durum vardır. Bir dönem bir isim bir dönem başka bir isim görev yapar. Artık adet olmuştur bu durum.

Ancak Dursun Ay’ı İl Genel Meclis başkanı seçmemek, diğer isimleri de seçersek ortalık karışır kafasıyla yeniden Çiğdem Günal’ı başkan seçtiler.

Tesadüf bu ya seçimler 1 Nisan’a denk geldi. Şaka bir seçim sonrası Dursun Ay’a 1 Nisan şakası yapıldı diye haber yaparak başlık attım. Gerçekten şaka bir durumdu. Kendisi dahil bir çok kişi İl Gene Meclisi başkanı olmasını beklerken komisyonlara dahi seçmediler.

Tabi bu kendi aralarında bir sorun ve halledilmesi gereken bir konu ama ayıp ettiler.

1 yılda Düzce’de bir çok iş yapan adamı bir dakikada harcayıp, küstürdüler.

Bunun bir de hani o Dursun Ay’a söz verip tutmayanlar var ya ilahi adaleti var. Kul hakkı var. Adamın hakkını yediniz. Sevin, sevmeyin, çalıştı, çalışmadı ama söz verilince tutulur. Söz vermek başka şeye benzemez.

Bir parti gönüllüsünü kaybettiniz, küstürdünüz. Şimdi….

Kalın Sağlıcakla…  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.