Avcılardan kurtarıldı, üremesi sağlandı

DüzceSonHaber

1.06.2021 - 11:23

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün avcılar tarafından tuzak olarak kullanılırken kurtardığı yeşil başlı yaban ördeği, doğal ortamı dışında kuluçkaya yatırılarak 3 civciv çıkardı. Koruma altında bulunan yavrular doğada yaşayabilir duruma geldiğinde salınacak.

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri av denetimleri sırasında yeşilbaş yaban ördeğinin ayaklarına tuğla bağlanarak suya bırakıldığını ve canlı tuzak olarak kullanıldığını fark etti. Ekipler tarafından kurtarılan ve yaralı olan ördek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yaban Hayatı Geliştirme sahasında bakıma alındı. Yaklaşık 1 yıldır bakımı süren yeşilbaş yaban ördeği yumurtlayarak kuluçkaya yattı. Kuluçka süresi sonrası 3 yumurtadan civciv çıktı.

Daha önce defalarca yeşilbaşlı yaban ördeği bakımı ve tedavisi yaptıklarını ancak ilk kez yaban hayat dışında bu tip bir olayla karşılaştıklarını ifade eden Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek, "Yeşilbaş yaban ördeği yaban hayatı geliştirme sahasında yavruladı. Yeşilbaşlı yaban ördeğine geçen yıl canlı tuzak olarak kullanılırken el koyduk. Ördeğin yaraları vardı. Burada bakımını ve tedavisini yaptık. Burada da yaban ördeği yumurtladı ve kuluçkaya yattı. Buda bizi oldukça memnun etti. Bunun sonucu 3 yavrusu oldu. Şu an yavruları kapalı ortamda büyütüyoruz. Büyüdüklerinde yine Efteni Gölü’nde ki doğal ortamlarına bırakacağız. Bu durum ilk kez karşılaştığımız bir durum. Yeşilbaş ördek yaban hayvanı doğada yumurtlaması gerekiyor. İlk kez kendi kafeslerimizde bu olay meydana geldi. Bu da bizi ayrıca memnun etti" dedi.

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz