Sevabın reklamı olmaz

Düzce Son Haber Gazetesi; Düzcede gündem, asayiş, spor, siyaset ve Düzce Belediyesi bulabileceğiniz haber portalıdır.

Sevabın reklamı olmaz
22.09.2018 - 14:02

Yığılca ilçesinde yerel seçimler öncesi Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ile Yiğt’e muhalif olan çevreler arasında siyaset iyiden iyiye ısındı. İlçede bu kez aşureyi sen dağıttın ben dağıttım kavgası başladı.

Yığılca Belediyesi tarafından Muharrem Ayı’nın başlangıcı ile birlikte Cuma namazı sonrası aşure dağıtımı yapıldı. Aynı saatlerde de Gebze Düzceliler Derneği tarafından ilçede aşure dağıtımı yapılırken, Yığılca Belediyesi işçileri dağıtıma yardım etti. Yığılca Belediyesi ise aşure dağıttık diye sosyal medya hesaplarında paylaşım yaptı.

Gebze Düzceliler derneği “Biz dağıttık”

Bunun üzerinde Gebze Düzceliler Derneği harekete geçerek aşurenin Yığılca Belediyesi tarafından değil kendileri tarafından dağıtıldığını duyurmak için sosyal medya paylaşımı yaptı. Paylaşımda “Derneğimizin bugün Cuma namazı sonrası ilçemizin camilerinde aşure dağıtımı İlçe Belediye Başkanı sayın Muzaffer Yiğit tarafından kendi dağıtım yapmış gibi paylaşımda bulunmuştur. Derneğimiz ilçe müftülüğünden izin almıştır. Sayın Belediye Başkanına bu davranış yakışmamıştır” denildi.

Sevabın reklamı olur mu? Yaradan facebook paylaşımlarına göre mi sevap yazıyor?

Ancak, işlenen sevap karşısında hem Yığılca Belediyesi’nin paylaşımları hem de Gebze Düzceliler Derneği’nin paylaşımları hoş karşılanmadı. Sevaba ortak olmak için sosyal medya hesaplarını kullanan her iki tarafta yaptıkları sevaptan çok kavga ile anılmaya başladı. Vatandaşlar “Kim dağıtırsa dağıtsın. Sonuç olarak yaradan kimin dağıttığını ve sevabını kime yazacağını biliyor. Bu sevaplar facebook paylaşımlarına göre yazılmıyor” dediler.