Paraları ödedikleri halde suları kesildi

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Paraları ödedikleri halde suları kesildi
20.06.2019 - 14:34

Yığılca’nın Tıraşlar Köyü Dağ Mahallesi’nde yaşanan olayda köylüler su paralarını ödemelerine rağmen suları kesildi. Köylüler ise eski ve yeni muhtardan şikayeti oldular.

Olay Yığılca’nın Tıraşlar Köyü Dağ Mahallesi’nde meydana geldi. Köylülerin iddiasına göre Tıraşlar Köyü eski muhtarı Varol Erdoğan köylüden su parası topladı ancak paraları ödemedi. Yeni muhtar seçilen Nadir (Karahan) Uğurlu da köylülerden su paralarını istedi. Ancak ödeme yaptığını iddia eden köylüler tekrar ödeme yapmayınca muhtar Nadir (Karahan) Uğurlu, Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte 10 hanenin suyunu kesti.

Bunun üzerine Tıraşlar Köyü sakinleri ilk olarak İlçe Kaymakamı Muhammed Çetin’e giderek durumlarını bildirmek istediler. Ancak Kaymakam Çetin köylüyü dinlemek yerine kaymakamlık çevresinden uzaklaştırılmaları için talimat verdi.

Köylüler bunun üzerine aralarında imza toplayarak Yığılca Adliyesi’ne eski ve yeni muhtar ile ilgili görevi kötüye kullanmak ve zimmet iddialarıyla suç duyurusunda bulundular.